Sådan snakker du med din læge om sex

Sådan snakker du med din læge om sex
Sådan snakker du med din læge om sex
Anonim

Der kan ikke benægtes, at det er super-akavet at dele seksuelle problemer og bekymringer med din læge. Og som du venter i et ridset papirkjole til din læge, kan du spekulere på, hvordan du kommer op på nerverne. Men som det viser sig, hvis du ikke tager det op, kan din læge aldrig spørge dig om det.

Mindre end halvdelen af alle obgyns taler regelmæssigt med deres patienter om seksuelle problemer, ifølge et nyt studie fra University of Chicago. Og lidt over en fjerdedel af disse læger sondrer ind i patientens seksualitet eller nydelse af sex. Disse tal bekymrer forundersøgelse forfatter Stacy Tessler Lindau, M.D., en lektor i obstetrik og gynækologi ved universitetet.

KOLONNE: Sneaky Health Issues That Mess med dit sexliv

"Seksuelle problemer kan indikere et underliggende sundhedsproblem," forklarer Dr. Lindau. For eksempel kan smerter under sex signalere en fibroid i livmoderen eller en ubehandlet gær- eller bakterieinfektion, som alle berettiger en læge opmærksomhed.

At dele dine mest intime seksuelle bekymringer med en person, du næsten ikke ved, kan føle sig skræmmende, endog ydmygende. Men når du lader forlegenhed forhindre dig i at åbne din læge, sætter du dit helbred i fare.

Hvornår skal du få det op: Tal med din læge, hvis du begynder at have smerter i løbet af sex, blødninger med sex, vaginal tørhed, manglende lyst eller ophidselse eller problemer med at opleve orgasme, anbefaler Lindau.

QUIZ: Hvor seksuelt tilfredsstillende er du?

Hvis tanken om at dele de sidste to detaljer med din læge får dig til at gøre en dobbeltbehandling, har Lindau et svar: "Kvindelig seksuel funktion er en del af den overordnede fysiske funktion, og en ændring i din normale fysiske funktion er noget, der skal deles med din læge for at få det bedste sundhedsydelser. "

Talepunkter: Du kan gøre tingene mindre akavet ved at reframme dine sexspørgsmål for at få dem til at føle sig mindre personlige, anbefaler Lindau.

For eksempel: Hvis du vil vide mere om sex efter fødslen, kan du nævne, "Nogle af mine venner siger, at sex kan gøre ondt efter at have en baby. Er det sandt? "Eller hvis du er bekymret for ikke at klimere, kan du sige:" Min partner er bekymret over, at jeg ikke længere får orgasme fra sex. "Du kan også frembringe din mangel på seksuel lyst ved at citere en artikel, du læser, siger "Jeg så noget, der sagde, at en mangel på ophidselse kunne signalere andre problemer - hvad synes du?"

Det er også okay at klare sexspørgsmål med generelle sundhedsspørgsmål. Du kan spørge, "Hvilke virkninger kan denne medicin have på mine fysiske evner?" Og din læge bør automatisk overveje sexproblemer i den blanding. Hvis han eller hun ikke taler, eller du kan overveje at se en anden læge.

MERE: Otte måder sex gør dig smuk

Populært emne.