Syv uventede ændringer under graviditeten

Syv uventede ændringer under graviditeten
Syv uventede ændringer under graviditeten
Anonim

Der er nogle ting om graviditet, der ikke kommer som en overraskelse: Hævede fødder, der har spredt sig til en fuld skostørrelse større, vrede røde strækmærker, der zigzag rundt om dine hofter, mave og bryster og naturligvis græder ukontrollabelt ved enhver kommerciel fjernbetjening sentimental, især en der har hunde (ikke få mig startet på den hjerteskærende ASPCA-reklame med Sarah McLachlan, der synger "Angel").

At være forberedt på, hvad der skal komme, kan hjælpe dig med at klare dig selv for de mange fysiske og følelsesmæssige udfordringer, der går sammen med at blive gravid. Derfor flyver den populære graviditetsbibel, "What to expect when you're expecting" og har nu inspireret en film, som premiere i dag. Men der er kun så meget, du kan forberede dig, når det kommer til en større livsændring som graviditet. Nederste linje: Forvent det uventede. I mellemtiden er her hovedet på nogle af de overraskende ændringer, du kan se frem til under graviditeten.

MERE: Hvad er det sundeste beløb for børn at have?

1. Du vokser mere hår overalt. Du har hørt om de fabelagtige tykke låse og længere, stærkere negle, der er belønningen for graviditetshormoner. Men hvad folk ikke fortæller dig er, at ikke alle hårvækst er herlig - eller hvor du vil have det. Ferskenfuzz kan høste op på din mave som om du pludselig bliver til en pæsk bjørn. Værre, nogle kvinder vokser overskydende ansigtshår og brystvorte hår fremkaldt af de samme hormonelle ændringer. Den gode nyhed? Det er midlertidigt. "De fleste kvinder mister en betydelig mængde hår i postpartumperioden, eller efter at de holder op med at amme," siger dermatolog Bruce Katz, M.D, grundlægger af Juva Skin and Laser Center på Manhattan. "For hårvækst under graviditet er det bedst at pinde, voks eller barbere uønsket overskydende hår." Spring over laserfjerning eller depilatory cremer under graviditet, foreslår Dr. Katz.

2. Du har skøre sexdrømme. Ingen taler om det, men graviditet kan udløse disse intense, rødme-værdige sexdrømme med alle fra din kærlige mand til den varme volleyballspiller, du havde en crush på ryggen i gymnasiet. Du kan takke hormoner og den ekstra blodgennemstrømning til dine kønsorganer, som du har hovedrollet i din helt egen version af "Shades of Gray" og endda har fuldblæste orgasmer - ja orgasmer - mens du sover. Alvorligt-Google det. Og vær ikke overrasket, hvis de erotiske opfordrer til at overføre til, når du er vågen, især hvis du er i den følelsesglade anden trimester.

MERE: Videnskaben om "50 nuancer" & Sex Fantasier

3. Du ønsker ikke nødvendigvis at spise alt i sikte. Mens nogle kvinder deler Jessica Simpsons cheesecake til morgenmadsmæssige trang, har andre slet ikke nogen appetit takket være enten elendigt morgenkvalme eller en mave så fuldstændigt smuldret af babyen (eller babyer), der vokser ind i dig, er det som om du har haft gastrisk bypass kirurgi. Montering i mad kan blive en uventet udfordring, da du forsøger at komme i næringsstoffer for at fodre både dig og din baby. Det er jo mere grund til at gøre hver bid tælle, så sørg for at du får masser af protein og komplekse kulhydrater samt nogle fedtstoffer sammen med prænatale vitaminer.

4. Folk vil stirre på dig i gymnastiksalen. I stedet for at give dig en applausrunde for at forsøge at holde sig i form, når du vokser et helt nyt menneske inde i dig, kan folk se på dig, som om du er en freak af naturen, mens du waddle dig rundt i gymnastiksalen. "Desværre er en gravid kvinde observation en sjældenhed på et traditionelt træningscenter, især en med en stor" mavesygel ", siger Equinox personlig træner og mor til Lauren Greer. "Jeg observerer helt sikkert en række udseende, som spænder fra 'give det op allerede - du kommer til at blive enorm, uanset hvad du gør' til 'Åh, det kan ikke være godt for babyen' til 'Du går pige! Hold det op! »Det værste var, da et gymmedlem kom op til mig og spurgte:» Hvornår er din forfaldsdato? «Efter at have fortalt hende, at jeg har fire uger at gå, gik hun af med at ryste på hovedet i det, der syntes at være afsky. "Gym-goers er ikke de eneste, der er forvirrede og bekymrede for, at gravide kvinder træner. En nylig undersøgelse foretaget ved University of Kansas School of Medicine fandt, at kvinder, der havde været fysisk aktiv før graviditet, faktisk var bange for at træne under graviditeten - selvom træning, når du forventer, kan gøres sikkert. Forskerne fandt ud af, at før halvdelen af kvinderne sagde, at de udnyttede moderat mindst 90 minutter om ugen. Efter at være gravid, holdt mindre end 27 procent af kvinderne deres fitness-rutiner.

MERE: Din træningsguide til graviditet

"Overvej dette - den gennemsnitlige kvinde skal have ca. 25 til 35 pund for en sund graviditet," konstaterer Greer. "Det er meget, der skal bæres 24/7. Jeg lover dig, din krop vil være langt mere rustet til at bære denne belastning mere komfortabelt, hvis du tilføjer modstandstræning til din træningsrutine, medmindre du lægger anden vægt på din læge. "Endvidere viser forskning, at motion ikke kun gavner dig, men også din lille MVP.Ifølge en undersøgelse fra 2009 synes arbejdet i løbet af graviditeten at forbedre føtale bevægelser i luften og autonome nervesystemudvikling (som styrer ufrivillige handlinger som f.eks. Hjerteslag). En anden undersøgelse fandt ud af at holde sig i form under graviditeten, forbedrer din babys hjertesundhed.

5. Pleje bliver overraskende udfordrende. Hvis du plejer at omhyggeligt opretholde dit hår dernede ved at plukke svær tråd mellem bikini voks, kan du glemme det - hovedsageligt fordi du ikke engang kan se din vagina, når du er et par måneder sammen i din graviditet. Og vil du virkelig blindt bruge en skarp genstand som pincet eller en barbermaskine nær dine private? Øh nej. Den eneste måde at holde dine nære regioner fra at blive en urokkelig jungle (medmindre det er du er ting-ingen domme) er at søge professionel plejehjælp. Da jeg indså, at selvvedligeholdelse var helt ude af spørgsmålet, lavede jeg en beeline for en brasilianer ved Bliss Spa. Herefter holdt forståelses estetikeren venligt et spejl der nede, så jeg kunne se hendes håndværk såvel som mine nu udenfor syne private dele. Jeg kiggede i spejlet og min første tanke var: "Der er du!" Det var som at løbe ind i en gammel ven, du havde været savnet.

MERE: Graviditet og kropsform

6. Du går gennem nogle skøre hudændringer. Mange gravide kvinder har rigtig smuk, glødende hud - det lykkelige resultat af en 30-50 procent boost i blodvolumen for at hjælpe med at fodre din voksende baby. "Jo større volumen bringer mere blod til karrene og øger oliekirtelsekretionen, hvilket får graviditetshuden til at gløde," forklarer Katz.

Men ikke alle mødre har en perfekt hud og en sund, rosenrød nuance. Nogle er ramt af acne, som rivaliserende breakouts fra deres teenageår, takket være hormonelle ændringer. Imidlertid er denne gang med at have acne mere frustrerende, da visse pimple-taming produkter, såsom salicylsyre samt vitamin A-holdige behandlinger som receptpligtig tretinoin (aka Retin-A) ikke anbefales under graviditet. Men vent - der er mere: "Melasma, også kendt som graviditetsmasken, er en hudtilstand præget af mørke, uregelmæssige pletter på ansigtet, der er meget almindeligt under graviditeten," forklarer Katz. "Dette skyldes en kombination af hormoner i huden og solens eksponering. Hudmærker [godartede hudlæsioner] er også meget almindelige. Derudover forekommer der ændringer i mol, hvor de har tendens til at blive større og mørkere. "

MERE: Graviditet Hudpleje: Hvad skal du bruge og undgå

7. Du føler dig smukkere end nogensinde. Selv om du måske har maven på en oppustet sumo wrestler eller kæmper med et hormonelateret skønhedsproblem eller to, kan du blive overrasket over hvor utrolig smuk og endog sexet du føler, mens du er gravid. Jeg var ikke en til at vise min mavesekreativitet, og jeg undrede mig - okay, frygtede - hvordan jeg ville føle mig om min krop som min byst og mave voksede til comically overdrevne proportioner. Men med graviditet kom et uventet løft i selvtillid og forståelse for, hvad min krop kan gøre. (Det hjælper også, at jeg har en vidunderlig mand, der fortæller mig, jeg er en knockout hver dag.) Jeg tænker nu på min voksende basketball-lignende mave som min mest fantastiske funktion, så hvorfor ville jeg holde det under omslag eller gemme under unflattering teltlignende kjoler? Jeg er stolt af min krop og føler, at den har så vigtige formål, der vokser sunde, smukke babyer - at enhver følelse af selvbevidsthed eller fejlagtig "fed talk" er lykkeligt tilbage i støvet.

Populært emne.