Hvorfor skal du tisse midt om natten

Hvorfor skal du tisse midt om natten
Hvorfor skal du tisse midt om natten
Anonim

Lad os se det, intet er mere irriterende end at blive vågnet midt i søvn, fordi du skal gå på toilettet. Mens du måske tyrker dig selv for at drikke for meget vin med aftensmad og løfte om aldrig at gøre det igen, kan din haste at tisse have mere at gøre med dine gener end hvor meget du drak før sengetid.

Fire måder at forhindre en UTI på

Et hold af japanske forskere så på musens vandringsmønstre. Hvad de fandt var, at blære muskelceller reguleres ofte af cirkadiske rytmer, som er vores interne søvn / vågencyklus, som kan påvirkes af vores gener. En person med en normal cirkadisk rytme tåler mindre om natten, så deres krop har tid til at hvile og genoprette sig uden at blive forstyrret. Men mus med en unormal circadianrytme ped lige så meget i løbet af dagen som de gjorde om natten ifølge forskningen offentliggjort i Nature Communications. Forskerne fandt også, at et specifikt protein, Cx43, som findes i blære muskelceller og i vid udstrækning kontrolleres af vores gener kan bestemme, hvor meget urin din blære kan holde og hvor ofte skal du tisse. Musene med lavere niveauer af Cx43-proteinet måtte tisse hyppigere om natten, hvilket førte til at nogle troede på, at vores gener kunne være meget ansvarlige for dem irriterende, to-pee 2a.m. opvågninger. Tak, mor og far!

Lejlighedsvis at skulle tisse om natten eller endda at skulle gå en gang om natten anses ikke for at være meget af et problem, ifølge Beri Ridgeway, M.D., en urogynækolog ved Cleveland Clinic. "Problemet bliver problematisk, når det sker to eller flere gange om natten - det hedder nocturia [eller nattlig polyuria]," forklarer hun. "Det vågner med behovet for at urinere, og det er så stærkt, at du ikke kan sove igen, før du tømmer din blære." Og mens vores blærestyrke og kapacitet ændrer sig, når vi alder, er det vigtigt at finde ud af, hvad der forårsager disse midnatforstyrrelser. Dr. Ridgeway siger, at det kan variere fra søvnapnø til en lille blære, og ja, muligvis vores gener.

"Undervejen kan vi muligvis udnytte [Cx43 protein] ideen som en behandling," siger Ridgeway, "ved at regulere disse gener til at producere mere eller mindre af det protein, som kan ændre mængden af urin, som blæren kan holde."

I mellemtiden, hvis din læge har udelukket nogen medicinske problemer, her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at få en god og uafbrudt nats søvn:

1. Sæt den drik ned. At reducere mængden af væske, du drikker, før du rammer høsten, er en indlysende løsning på at vandre mindre om natten. Pas især på diuretika som alkohol og koffein, som faktisk kan øge hastigheden for at tisse. Undgå dem, der starter fire timer før sengetid.

2. Lindre ben hævelse. Tro det eller ej, hæve hævede ben, så de er i niveau med dit hjerte et par timer før sengetid kan reducere hastigheden til at urinere om natten. "Når vi ligger ned, absorberer vi alt væsken fra de hævede væv, som derefter går til nyrerne til urinproduktion," forklarer Ridgeway. Ved at frigive den ekstra væske inden sengetid, kan du reducere sandsynligheden for at skulle bruge badeværelset senere.

3. Få tjekket ud. Hvis du har mistanke om, at du har en overaktiv blære, skal du tale med din læge. Der er medicin og endda fysisk terapi, der kan reducere den hyppige hastighed at gå.

4. Nulstil dit interne ur. Ved at justere dine cirkadianrytmer til en normal og forudsigelig søvn / vækkecyklus hver dag, kan du muligvis begrænse naturturinering.

5. Gå væk fra saltskakeren. Påfyldning af salt og spise mad, der er tunge i natrium (tænk: frosne måltider, helbrede kød og sojasovs) samt protein og kalium kan få din krop til at opbevare ekstra væske og øge urinproduktionen om natten, ifølge Ridgeway. Din bedste indsats? Undgå stærkt saltede fødevarer, især om natten, hvilket er smart at gøre alligevel.

6. arbejde det ud Motion hjælper med at regulere dine circadianrytmer, som er en del af ligningen for at få en god nats søvn, bemærker Ridgeway. Udarbejdelse hjælper også dig med at miste overskydende vægt. Det er vigtigt, da fedme er forbundet med dårlig søvn og søvnapnø.

QUIZ: Hvor meget kvalitet sover sover du?

Populært emne.