Spørg en forsker: Er giftigt shocksyndrom til virkelighed?

Spørg en forsker: Er giftigt shocksyndrom til virkelighed?
Spørg en forsker: Er giftigt shocksyndrom til virkelighed?
Anonim

Videnskabsmanden: Rebecca Booth, M.D., er en fødselslæge og gynækolog, der praktiserer i Louisville, Kentucky. Hun er forfatter til The Venus Week: Opdag den magtfulde hemmelighed af din cyklus … på enhver tid.

Svaret: Toksisk shock syndrom kan virke som en bylegende. (Har du alle kendte nogen, der rent faktisk har det?) Men gør ingen fejl, T.S.S. er helt rigtigt. Det er bare rigtig sjældent. Der er mellem en og 17 tilfælde pr. 100.000 mennesker. T.S.S. har en række mulige årsager, men det er mest berygtede at holde tamponer i for længe. Du bør altid ændre din tampon hver fjerde til seks timer. Det betyder at du ikke bør sove med det i.

Din vagina pH er normalt en meget sur 4,5, hvilket reducerer risikoen for vaginale infektioner. Blodets pH er derimod en basisk 7.4. Jo længere du holder i en tampon, jo mere tid, at menstruationsblod forbliver i din vagina, der hæver pH. En højere pH gør miljøet mere gæstfri til Staphylococcus aureus (staph) bakterie, der forårsager T.S.S. Tamponen tillader også i mere ilt end normalt, hvilket hjælper steget bakterier trives. Mange af os har naturligvis staph bakterier i vores kroppe, men de holdes normalt i kontrol, så de ikke replikerer til farlige niveauer. En gennemblødt tampon producerer perfekte betingelser for Staph at multiplicere. Dette kan føre til ikke kun TSS, som kan give dig høj feber, influenzalignende symptomer, kvalme, udslæt på dit ansigt, hænder og bagagerum og muligvis stød (dermed navnet), men også for gærinfektioner og ildelugtende bakterie vaginosis.So overvej at bruge en pude om natten og holde sig væk fra superabsorberende tamponer, hvilket kan være smertefuldt at fjerne, hvis de ikke er mættede. Risikoen for T.S.S. er lav, men at opretholde balancen er der nok et par ekstra ture til damens værelse.

Fem overraskende årsager til gærinfektioner

Probiotika til vaginal sundhed

Populært emne.