Videnskab forklarer: Hvorfor man kommer ud af kirurgi, erkendte ikke sin varme kone (VIDEO)

Videnskab forklarer: Hvorfor man kommer ud af kirurgi, erkendte ikke sin varme kone (VIDEO)
Videnskab forklarer: Hvorfor man kommer ud af kirurgi, erkendte ikke sin varme kone (VIDEO)
Anonim

Da Jason Mortensen-aka vinder af hot-wife jackpoten - vågnede op fra kirurgi, var han stadig "helt ude af det", som han forklarer under den nu berømte videospil, hans bedre halvdel blev udgivet på YouTube. Bare hvorfor han var så chokeret over at opdage, at bettien ved hans sengeplads var juridisk bundet til ham, har at gøre med den måde, som anæstesi for at slå dig ud, knuser med de indviklede neurale veje i hjernen.

MERE: Plastic Sugery Disasters-og hvordan man undgår dem

Der er tre niveauer af anæstesi: lokal, regional og generel. De første to følelsesløshed eller blok smerte i en bestemt del af kroppen, mens patienten bliver vågen under en kirurgisk procedure. Generel anæstesi er, hvad der er kendt som "at gå under." Ved hjælp af en injektion eller gas inducerer en anæstesiolog bevidstløshed, en søvnagtig tilstand, hvor du ikke er i stand til at føle smerte og er fuldstændig uvidende om hvad der foregår omkring (eller inde). Narkotika arbejder ved midlertidigt at forstyrre kommunikation i hjernen, hvilket gør det umuligt at reagere på smertesignaler. De reducerer frigivelsen af neurotransmittere, som er de kemiske budbringere, der tillader en hjernecelle at "tale med" en anden.

Afhængig af styrken af det anvendte lægemiddel (eller lægemidler) kan det tage overalt fra 30 sekunder til flere dage efter operationen, før anæstesi slides. I mellemtiden, mens hjernen sætter sine rør sammen igen, vil en patient sandsynligvis føle sig forvirret, forvirret og groggy, og kan - som vi har set - have noget midlertidigt hukommelsestab. QUIZ: Forbedret dømmekraft kan også være en bivirkning, siger Roizen: "Vi har fået fyre, der foreslår at inddrive rumplejere kun for at glemme det to eller tre timer senere." Tal om ikke at vide din kone.

Populært emne.