Hun havde et slag på 27-og hendes læger noterede ikke

Hun havde et slag på 27-og hendes læger noterede ikke
Hun havde et slag på 27-og hendes læger noterede ikke
Anonim

Caroline Miller vågnede lørdag den 5. april 2014 og følte sig lidt væk. Dagen før, havde hun gået på gymnastiksalen og derefter til en velgørenhedsbegivenhed - intet uhyre for den sociale, fysisk aktive 27-årige New Yorker. Hun havde lige fået hendes periode, "og du føler dig aldrig god, når det sker." Så Miller dukkede nogle Midol og chalkede det op til hendes hormoner.

Image
Image

Hun greb en halv bagel og lidt kaffe, før de gik hen til sin kæreste's lejlighed. Da hun kom der, begyndte Miller at føle sig meget værre. "Jeg følte mit hjerte bankende hurtigt, men troede det var Midol," minder hun om. "Jeg gik ind i det andet rum for at få noget ud af min pung, bukket over og fik det største hovedstød i mit liv. Jeg havde stadig mit sind, hvor jeg kunne tænke og tale, og jeg vidste, at jeg gik ned .” Miller kollapsede. Alt var uskarpt, og hun var ekstremt svimmel og svag. Overstyret med kvalme, kravlede Miller til badeværelset og begyndte voldsomt opkastning. Hendes kæreste kaldte 911.

Millers symptomer var klassiske tegn på en sløret blurende syn, hovedpine, svimmelhed, følelsesløshed og svaghed. Men en ting passede ikke til strokeprofilen: Hun er en 27-årig kvinde. Manglende eller afsked - advarselsskiltene, ER-lægerne diagnosticerede hende med gastroenteritis, i grunden maveinfluenzaen, og sendte hende hjem næste dag med anti-kvalme medicin.

Image
Image

De mest effektive slagtilfælde behandlinger er tilgængelige, hvis slagtilfælde genkendes og diagnosticeres inden for de første tre timer af de første symptomer. En MR-som skaber et billede af din hjerne for at detektere vævsskade - er en af de vigtigste tests, der bruges til at diagnosticere et slagtilfælde. Miller modtog ikke en MRT indtil fem dage efter hendes første nødbesøg, da en neurolog foreskrev det efter at have diagnosticeret hende med en

Image
Image

migræne med en forlænget aura. Efter et par spildte dage, da lægenes kontor regnede med hendes forsikringsdækning, bookede Miller endelig sin aftale. "Jeg går ind, og jeg tror ikke, de kommer til at se noget," minder hun om. "Teknikeren siger," Jeg ser noget ", så jeg er allerede meget bange. Jeg fik at vide: "Du havde et slagtilfælde. Du er nødt til at gå til akutrummet straks. 'Jeg var hysterisk og i fuldstændig chok. Jeg var freaking ud."

Teknikeren tog hende til hospitalet, som Miller sagde var som en episode ud af "ER", med otte læger farende rundt om hende. "Jeg klamrer på alle og siger:" Lad mig ikke dø, "husker hun.

Image
Image

Alle Millers symptomer skulle have slukket alarmklokker i de mange læger, der så hende efter det første slagtilfælde. Men det gjorde de ikke. En del af det er sandsynligt på grund af Millers unge alder. Det kan også være fordi hun er kvinde: "Der er et stigma mod kvinder, som du overreagerer, eller du har angst," siger Miller, der ønskede at fortælle sin historie om at sprede opmærksomhed. Hun siger, at kvinder ikke altid tages så alvorligt som mænd når det kommer til slagtilfælde såvel som hjerteanfald. Forskningen bakker hende op.

Et hold på Johns Hopkins University School of Medicine analyserede føderale sundhedsdata og fandt, at læger overser eller ignorerer de tidlige tegn på potentielt invaliderende slagtilfælde hos titusindvis af amerikanere hvert år - med mange af disse patienter, der kommer til ER, klager over svimmelhed eller hovedpine. I april 2014-undersøgelsen blev det klart, at kvinder, minoriteter og personer under 45 år, der har disse symptomer på slagtilfælde, var signifikant mere tilbøjelige til at blive fejldiagnosticeret i ugen før de havde svækkende slagtilfælde.

Image
Image

Kvinder i undersøgelsen var 33 procent mere tilbøjelige til at blive misdiagnostiseret end mænd, mens yngre mennesker næsten var syv gange mere tilbøjelige til at få en ukorrekt diagnose og sendt hjem uden behandling på trods af at de udviser disse slagtilfælde symptomer.

"De fleste af disse fejldiagnosticerede patienter, især de yngre, er sandsynligvis mennesker, for hvem slagtilfælde ikke rigtig blev taget højde for eller diagnostisk vurdering", siger studieforfatter David E. Newman-Tokker, lektor i neurologi ved Johns Hopkins University School of Medicine. "Og det kan have alvorlige konsekvenser."

Image
Image

En CAT-scan afslørede, at Miller havde en vertebral arteriel dissektion i nakken - en tåre inden for arterien, der kom inden for et tre-dages tidsrum af slagtilfælde. Arterielle dissektioner er relativt sjældne, men de er i stigende grad identificeret som årsag til slagtilfælde hos patienter under 45 år. "Enhver enkel nakkebevægelse kunne have forårsaget tåre, som når du får dit hår udført, og du ligger tilbage i vasken," siger hun.

"Du skal have et ekstra håndklæde for at støtte din nakke; Ellers er du hyper-udvide den. Eller det kan være at vende over dit hår, mens du tørrer det, laver crunches i gymnastiksalen eller nogen form for nakkemanipulation som med kiropraktikarbejde."

Til denne dag ved Miller ikke, hvad der forårsagede tåre eller slagtilfælde. Hun havde slet ikke noget af de røde flag: Hun har ikke højt blodtryk eller en familiehistorie af tilstanden. Hun er ikke diabetiker. Hun tager ikke p-piller. Hun er ikke overvægtig. Hun er fysisk aktiv og pasform.

Image
Image

Efter at have gennemgået dette mareridt lærte hun på den hårde måde, hvor vigtigt det er at fortsætte med at skubbe, hvis du ved, at noget er forkert, på trods af selv at flere læger har fortalt dig noget andet. Miller råd til andre kvinder, der beskæftiger sig med en sundhedsskræmme: "Du skal være din egen advokat og fortsætte med at kæmpe for at få den pleje, du har brug for. Der er ikke nogen PSA'er eller annoncer på slagtilfælde hos unge mennesker, især hos kvinder. Og lægerne leder ikke efter det. Jeg forsøger at gøre dette væk fra mig selv og støtte denne årsag, for ellers bliver det bare en tilfældig begivenhed, der forsvinder, og jeg vil ikke have det til at ske."

I mellemtiden helbreder Miller sig fra slagtilfælde både fysisk og følelsesmæssigt og håber at genvinde hendes uafhængighed. "Du indser din egen modstandsdygtighed og indre styrke," siger hun. "Det sætter alt i perspektiv. Ting kan ændre sig på en krone."

MERE: Symptomer på hjertesygdom og slagtilfælde hos kvinder

Populært emne.