10 overraskende tegn du er søvn-berøvet

10 overraskende tegn du er søvn-berøvet
10 overraskende tegn du er søvn-berøvet
Anonim

Du kan prale af, at du sover allerede, før dit hoved selv rammer hovedpuden, men hvis du kaster det hurtigt ud, er dit vågneopkald: Det er et tydeligt tegn på søvnløshed. Og det er bare et af de advarselssignaler, du har brug for at få mere blik.

Med hjælp fra Shelby Freedman Harris, YouBeauty Sleep Expert og direktør for Behavioral Sleep Medicine på Montefiore Medical Center i New York City, har vi afrundet de top 10 tegn på, at du shortchanging dig selv i søvn. Hvis nogen af disse lyder bekendt, er det tid til at begynde at sove mere højt. Det er trods alt vigtigt for dit velbefindende som mad og vand. Og det kommer med en masse sundhed og skønhed fordele at starte, fra en trimmer talje til at se mere attraktivt.

1. Du falder i søvn med det samme. Det kan du nok kritisere til at være en god sovende, men det modsatte er sandt. Hvis du rutinemæssigt falder i søvn inden for fem minutter efter at ligge ned, har du sandsynligvis alvorlig søvnmangel, muligvis endda en søvnforstyrrelse, ifølge National Institute of Neurological Disorders and Stroke.

2. Du er mere impulsiv end normalt. Gribede en donut på morgenmødet, da du normalt ikke ville røre ved det? Splurged på den dyre top har du været øje på nettet? Manglende søvn kan skyldes. "Den præfrontale cortex påvirkes stærkt af søvnmodtagelse," forklarer Harris. "Dette område er forbundet med dømmekraft, impulskontrol, visuel forening og opmærksomhed. Mindre søvn fører til dårligere bedømmelse og handler impulsivt, f.eks. fattige spiser, når søvn er berøvet, køber ting uden at tænke på konsekvenserne, irritabilitet og humørproblemer med andre. "

3. Du er afhængig af klichéer. Hvis du finder dig selv at smide sætninger som "Beggars ikke kan vælger" og "Bedre sikker end undskyld", og du er for øjeblikket ikke i pension, kan det være på tide at tage en lur. "Frontal lobe er forbundet med tale, konstruktiv tænkning og roman tænkning / kreativitet og er stærkt påvirket af søvnløshed," bemærker Harris. "Søvnmodtagne mennesker finder det svært at have spontan kompliceret tale, hvilket fører til mere slurring, brug af klichédøse sætninger, stamming og monoton tale."

4. Du er glemsom. Hvis du løb ud af huset for at sende din fars fødselsdagskort kun for at indse dig - igen - efterladte den på køkkenbordet, eller hvis du helt blankede på en ny kollega, selv om du har hørt det flere gange, kan du mangle hvile med din hukommelse. Søvn fører til hukommelseskonsolidering og følelsesmæssig behandling, ifølge Harris. "Uden ordentlig hvile er det sværere at danne minder," bemærker hun. "Det er sværere at sætte følelsesmæssige minder i kontekst, og det er således vanskeligere at handle rationelt og omtanke."

5. Du er mere hungrig end normalt. Når du ikke logger nok søvn hver nat, er det sværere at stoppe dig selv fra downing en pose chips, efterfulgt af en scoop eller to is. Her er hvorfor: Søvnløshed kan øge din appetit ved at påvirke to vigtige hormoner i vores krop: leptin og ghrelin. "Leptin er hormonet, der fortæller vores krop at holde op med at spise og give os den fornemmelse, at vi er fulde," forklarer Harris. "Ghrelin er derimod et hormon, der giver os et sultesignal og fortæller os at spise. Når vi ikke får nok søvn, skiftes leptin / ghrelin-balancen med et fald i leptin og en stigning i ghrelin. "I en nøddeskal, uden god søvn, fortæller hormonet, at vi spiser flere stigninger, mens hormon, der fortæller os at stoppe med at spise fald.

6. Du har læst denne sætning to gange. En manglende evne til at koncentrere er et sikkert tegn på, at du ikke bruger nok tid med dine øjne lukket. Sammen med manglende fokus, og ikke at få nok søvn, forringer din evne til at træffe split-sekunders beslutninger, ifølge en 2009-undersøgelse i tidsskriftet Sleep - den slags beslutningstagning, der kan komme i stor praktisk, siger, når du kører og forsøger at undgå en nærulykke.

7. Du er klodset. Nogle mennesker synes at være naturligt klodset som den bedårende, stadigt faldende Jennifer Lawrence-men skimping i søvn kan også forårsage problemer med motoriske færdigheder, som at være ustabile på dine fødder og snuble, når du bærer dine ting, bemærker Harris.

8. Du kæmper med din partner. Din partner kan have afkrydset dig, eller du kan bare være træt eller begge dele. En 2013 U.C. Berkeley undersøgelse fandt ud af, at par har hyppigere og alvorlige kampe, når de ikke får nok søvn. Forskerne bemærker, at manglende blinde øjne gør det sværere at undgå og håndtere konflikter.

9. Du er zoning ud. Hvis du udspiller dig under kørslen, som f.eks. Mangler din exit på motorvejen eller gør tingene hele dagen med lidt hukommelse af dem senere - med andre ord, kaster du på automatisk pilot og er ikke rigtig opmærksom på og i øjeblikket ifølge til Harris-du skal få mere søvn. (Men ikke alle zoneinddeling er dårlig.)

10. Du udkaster i film eller under en dagflyvning. Sove i det øjeblik du går ind i et mørkt eller kedeligt miljø, især hvis det er i dagslys, er et af kendetegnene ved søvnløshed.Hvis du får nok søvn, bør du være ret peppy og opmærksom på dagen. Det er jo dagtid.

MERE: 10 grunde til at du ikke kan sove

Populært emne.