Botox for kræft? En ny undersøgelse viser overraskende løfte

Botox for kræft? En ny undersøgelse viser overraskende løfte
Botox for kræft? En ny undersøgelse viser overraskende løfte
Anonim

I de næsten 20 år, siden Botox først sprang på scenen som en kontroversiel måde at fryse rynker, fortsætter botulinumtoksin type A med at vise os, at det er mere end bare en kosmetisk forbedring. I en undersøgelse i august 2014 i tidsskriftet Science Translational Medicine, Forskere fra Det Norske Videnskabsuniversitet (NTNU), Columbia University og MIT har vist, at stoppe funktionen af visse nerver med en injektion af Botox kan standse væksten af dødbringende mavekræft.

"Selvom Botox alene sandsynligvis ikke vil helbrede kræft, gør det svulster mere sårbare over for traditionelle kemoterapibehandlinger."

Baseret på den observation, at der ofte er mange på nerver på og omkring tumorer, undersøgte forskergruppen, om blokering af disse nervefunktioner ville have en gavnlig effekt. De brugte flere metoder til at stoppe strømmen af neurotransmittere fra vagusnerven til stamceller i mavetumorer. Afbrydelse af nerven fuldstændig afskåret kommunikation til kræft stamceller, undertrykker deres vækst. Så injicerede Botox.As læserne af dette eller noget andet skønhedsside ved, Botox er et neurotoksin, der glatter huden ved at lamme musklerne, der forårsager rynker. I forbindelse med denne undersøgelse blev den samme evne udnyttet, bortset fra at i stedet for at blive rettet mod "elevens" mellem øjenbrynene, blev den injiceret på tumorsteder, hvor det deaktiverede neuroner, der sendte signaler til cancerceller.

Image
Image

"Vi fandt ud af, at ved at fjerne nerveffekten, undertrykkes stamcellerne i kræftvulsten, hvilket fører til kræftbehandling og forebyggelse," siger professor Duan Chen, professor i NTNU, en af forfatterne af undersøgelsen. "Opdagelsen af, at Botox var meget effektiv, var særlig spændende." Selvom Botox alene sandsynligvis ikke vil helbrede kræft, gør det svulster mere sårbare over for traditionelle kemoterapibehandlinger. Det kan også bruges til patienter, der har uhelbredelig mavekræft, eller som ikke kan tolerere eller ikke længere reagere på kemoterapi. Holdet mener, at denne metode har potentiale til at behandle andre faste tumorer, såsom i prostatacancer. MERE: Kunne Botox stoppe dine migræne?

Populært emne.