Overgangsalderen i din 30'erne: Telltale Symptomer Selv unge kvinder får

Overgangsalderen i din 30'erne: Telltale Symptomer Selv unge kvinder får
Overgangsalderen i din 30'erne: Telltale Symptomer Selv unge kvinder får
Anonim

Overgangsalderen er sandsynligvis et emne, der ikke engang er på din radar lige nu. Tværtimod opstår der i overgangsalderen på 51. Men der er en tendens til at gå vild i oversættelsen, ordet "gennemsnit". "Kvinder bliver virkelig vildledt, når alle rapporterer den gennemsnitlige alder for starten er 51," bemærker Margery Gass, MD, executive direktør for det nordamerikanske overgangsalder. "Normal overgangsalder er fra 40 til midten af 50'erne. Der er en meget bred vifte af normale, bredere end puberteten. Så enhver, der har overgangsalderen i 40'erne, er de virkelig ikke tidlige."

Tilføjer Dr. Gass: "Nogle kvinder bliver overrasket." Endnu mere, hvis de oplever tidlig overgangsalderen, som kan ske i løbet af 30'erne og er forårsaget af en genetisk disposition (så hvis din mor nåede overgangsalderen i en ung alder, kan du også), en autoimmun sygdom eller medicinsk induceret overgangsalder, som f.eks. på grund af kræftbehandling.

De to største videnskabelige spor om, at overgangsalderen er ved at slå på din dør: Din periode er mindre forudsigelig end før og i mellemtiden bryder du ind i en uventet sved om natten (hej, hot flashes). "Ofte begynder du at se en variation i dine menstruationscyklusintervaller," siger Gass. "Nogle kvinder er altid sådan, men der er virkelig et tegn på en overgangshandling [er når din periode kommer] syv dage tidligt eller syv dage for sent, så dine perioder bliver enten længere eller tættere sammen. Også lidt blinker nu og da, normalt natten før din periode starter. Det er, når kvinder har østrogenfald. Jo tættere kvinder kommer til overgangsalderen, de mærker nattesveder dagen før deres tid."

Image
Image

Din hud og hår kan også afsløre tællale tegn på overgangsalderen:

Tør hud: Som du tommer tættere på overgangsalderen falder østrogenniveauerne, hvilket resulterer i tørre hud. For at infuse din udtørrede hud med fugt, skal du kigge efter produkter, der indeholder fugtighedsbevarende midler, såsom hyaluronsyre, der trækker vand ind i huden og plummer det op for et mere ungdommeligt udseende, ifølge Deirdre Hooper, bestyrelsescertificeret dermatolog og klinisk assistent professor i dermatologi ved Louisiana State University. "Det er en midlertidig påvirkning og vil gå væk efter et brusebad," siger hun, "men hyaluronsyre vil være din bedste ven."

Rynker og saggy hud: Det samme østrogenfald, der bragte på tør hud, kommer også i rynker sammen med huden, der er mindre fast og mere skrøbelig. "Østrogen holder din hud mere og mere attraktiv," siger Hooper. Da østrogen falder, så gør niveauer af kollagen og elastin, hvilket betyder at du begynder at lægge mærke til flere fine linjer, rynker og skånsom hud. "Fortvivl ikke," siger Hooper. "Du kan helt sikkert opbygge kollagen." Hun anbefaler at bruge et aktuelt vitamin C-serum, såsom SkinCeuticals C E Ferulic, sammen med anti-aging-behandlingen i guld standard: receptretinoider eller deres over-the-counter-version, retinoler. Hooper anbefaler også stærkt at bruge solcreme eller en fugtighedscreme med SPF 30 dagligt for at forhindre aldrende solskader samt solbeskyttelsestøj. "Retinoider, topisk C-vitamin og solcreme er den hellige treenighed af anti-aging," siger Hooper.

Tyndt hår: Da østrogen falder og testosteron-østrogenbalancen smides væk, kan du begynde at miste dit hår. "Du vil se hele udtynding eller udtynding i fronten, hvor du kan se mere af din hovedbund end du plejede at," siger Hooper. Hårvoluminerende shampooer og efterbehandling i hårbehandlinger kan hjælpe. "De vil ikke ændre antallet af hår på din hovedbund, men de vil gøre det godt til det daglige eller til en særlig begivenhed," siger hun.

Image
Image

7 Anti-Aging Produkter til yngre udseende hud og hår

SkinCeuticals C E Ferulic, $ 157, giver topisk C-vitamin, en antioxidant, der bekæmper huden-aldrende frie radikaler, mens du styrker din hud.

Yon-Ka Cellular Code Serum, $ 135, indeholder aminosyrer og andre ingredienser, der hjælper glatte rynker og forbedrer hudens fasthed.

SkinMedica Retinol Complex 0,5, $ 75, øger kollagenproduktionen, blødgør fine linjer og rynker og forbedrer hudtone og tekstur.

CeraVe Facial Moisturizing Lotion AM, $ 13, har superhydrerende hyaluronsyre, samt SPF 30 for at beskytte din hud mod solskader. Plus, det er noncomedogenic, så det vil ikke tilstoppe dine porer.

Murad Intensive Age-Diffusing Serum, $ 75, giver øjeblikkeligt hud og over tid reducerer rynker og hjælper med at gøre huden mere modstandsdygtig.

Kerastase Densifique Bain Densite shampoo, $ 35 og Densimorphose mousse, $ 42, bruger ceramider, gluco-peptider og hyaluronsyre til at modvirke tabet af rodtykkelse, glans og modstandsdygtighed.

MERE: Alle måder hormoner er messing med din hud

Populært emne.