Just Brugt Hand Sanitizer? Rør ikke ved denne kvittering

Just Brugt Hand Sanitizer? Rør ikke ved denne kvittering
Just Brugt Hand Sanitizer? Rør ikke ved denne kvittering
Anonim

Tænk to gange før slathering på hånden sanitizer og derefter gribe den kvittering for kvittering på vej ud af købmanden, fordi det faktisk kan udsætte dig for skadelige kemikalier.

Det ydre lag af termisk kvitteringspapir er lastet med det kemiske BPA eller bisphenol A, som efterligner vores krops hormoner. Høje niveauer af BPA kan forstyrre vores endokrine system, som styrer frigivelsen af hormoner i vores blodbanen.

Hos kvinder har eksponering for BPA været forbundet med brystkræft og reproduktive sygdomme. BPA har også været forbundet med erektil dysfunktion hos mænd og tidlig pubertet hos piger. Hvis du er udsat for visse kræftformer, kan høje doser af kemikaliet øge risikoen for bryst- eller prostatacancer. For at gøre sagen værre viser forskning, at når man bruger håndrensning og derefter rører ved en kvittering, øger man faktisk absorptionen af skadelige BPA i din blodbanen i løbet af få sekunder. Det skyldes, at nogle håndrensemidler indeholder blandinger af kemikalier til gennemtrængning af hud, der kan øge absorptionen af kemikalier som BPA med op til 100 gange. Yipes.

Undersøgelsen viste også, at du kan overføre BPA fra kvitteringer til din mad ved at røre den ene efter hinanden med bare hænder. Tænk at tage fat på din kvittering på en fastfood-restaurant og derefter poppe et par franske frites i din mund. "Vores undersøgelse viste, at store mængder BPA kan overføres til dine hænder og derefter til den mad, du holder og spiser, samt absorberes gennem din hud", siger forskerforfatter Frederick vom Saal, kurator professor i biovidenskab ved University of Missouri i en pressemeddelelse:

"BPA udviser hormonlignende egenskaber og har vist sig at forårsage reproduktive defekter hos fostre, spædbørn, børn og voksne samt kræft, stofskifte og immunforsvar hos gnavere. BPA fra termopapirer vil hurtigt blive absorberet i dit blod; På disse niveauer øges også mange sygdomme som diabetes og lidelser som fedme. Brug af BPA eller andre lignende kemikalier, der bruges til at erstatte BPA i termopapir, udgør en trussel mod menneskers sundhed."

Nederste linje: Rør ikke eller tag kvitteringer, medmindre du har brug for dem til arbejdsudgifter eller skatteformål. Hvis du skal tage en kvittering, skal du fjerne den så hurtigt som muligt og derefter vaske dine hænder, før du rører ved dit ansigt eller din mad.

Populært emne.