Hvad er Leaky Gut Syndrome?

Hvad er Leaky Gut Syndrome?
Hvad er Leaky Gut Syndrome?
Anonim

Oppustethed. Gas. Kramper. Fødevarefølsomheder. Uden tvivl læser du hver side på WebMD om cøliaki, Crohns sygdom og irritabel tarmsyndrom leder efter spor. Men her er en mindre kendt mulig årsag til disse symptomer: lækkende gut syndrom. Lækker gut syndrom (også kendt som LGS) er faktisk ikke en "officiel" sygdom eller diagnose, men snarere "en foreslået ide om hvad der kan være årsagen til en konstellation af forskellige vage symptomer, "ifølge Richard H. Bone, MD, en gastroenterolog i Chicago.

Det antages at skyldes skader i tarmforingen, ifølge DrWeil.com. "Teorien er, at rummene mellem celler bliver betændt og skadet og tillader forskellige stoffer at lække ind i blodstrømmen via GI-systemet," forklarede Dr. Bone. Symptomerne på utæthedssygdom syndrom ligner andre fordøjelsessygdomme som Crohns og cøliaki sygdomme. Af denne årsag er det svært at skelne udætheder af tarmkanalen fra andre maveproblemer. Læger ved ikke sikkert, hvorfor der opstår utæthedssygdom, men mange tror, at folk med kroniske GI-sygdomme måske også har det. Dr. Bone foreslog, at hvis dine gastro-symptomer fortsætter længere end normalt og ikke løses ved sædvanlige behandlinger, kan det være tegn på en utætheder. Det antages, at faktorer som stress, dårlige kostvaner og toksiner (f.eks. alkohol) kan både forårsage og forværre en utæt tarm.

Det er vigtigt at huske på, at fordi det stadig er noget et medicinsk mysterium, er lækageregtsyndrom "mere af en diagnose af udelukkelse", og at komme i bunden af det "afhænger af, hvordan [lægehjertet] lægen og patienten arbejder på forfølge en arbejdsdiagnose ", siger Dr. Bone. Der er foreslået retsmidler på internettet om, hvordan man behandler utæthedstarm, men fordi der ikke er nogen undersøgelser, der har bevist det som en reel sygdom, advarer Dr. Bone om, at retsmidlerne kan Jeg helbreder det virkelig. "Jeg ville være opmærksom på enhver garanteret kur," forklarede han. "Nogen er derude og prøver at gøre en dollar væk fra andres ubehag." En bedre måde at behandle symptomerne på er at reducere stress i dit liv, spise en sund kost, motion regelmæssigt og undgå toksiner (alle gode ideer alligevel! ).

Relaterede artikler: 6 fødevarer, der slår opblødende naturlig lindring for uopståelige maver

Populært emne.