Hvordan akupunktur stoppede min tænder slibning - og gav mig en ny ven

Hvordan akupunktur stoppede min tænder slibning - og gav mig en ny ven
Hvordan akupunktur stoppede min tænder slibning - og gav mig en ny ven
Anonim

Hver femte uge ligger jeg i et stille og mørkt rum og får omkring et dusin nåle stikket ind i mit ansigt. Det hele startede for fem år siden, da min tandlæge fortalte mig, at jeg havde svær temporomandibulær leddfunktion eller TMJ, der forårsagede mig at male mine tænder om natten. Det var ikke en overraskelse - min mor har det, og det gjorde min mormor også. Men selv efter at jeg begyndte at bære en plast natvagt, blev jeg stadig vågnet med migræne fra det sammenklemning, jeg lavede hele natten. Jeg var desperat efter en løsning, der ikke involverede at gå gennem en flaske Excedrin om ugen eller være i en permanent søvnberøvet tåge. Men da en ven foreslog akupunktur rullede jeg mine øjne og sagde, at der ikke var nogen måde, jeg skulle lade nogen kaste mig med en flok nåle. Men desperation er en sjov ting. Så jeg prøvede det. Den første session var for det meste jeg stillede spørgsmål til Dr. Xiu, den søde, bedstefarske kinesiske mand, jeg havde valgt udelukkende baseret på pris og kontorlokation. Er nålene store? Nej, de er hver en sekstende størrelse af en syål. Gør det ondt? Du vil føle pres, når nålen går ind, men ikke noget alvorligt. Hvorfor er der nåle i andre dele af min krop udover den der gør ondt? Han forklarede, at kroppen er opdelt i meridianer, som om, hvornår renæssancens opdagelsesrejsende skåret op på kloden - linjer, der løb fra hoved til fødder, vævede forbi lunger eller nyrer eller knæskiver. Nogle gange kan lindring af trykket i den ene ende af meridianen lindre smerte i den anden ende. Det gjorde stadig ikke 100 procent mening, men jeg var villig til at give det en chance. Efter den første session følte jeg mig træt og lidt stikkende. Selv når de er utroligt små, har de nåle i din kæbe - en kæbe, der er i en sådan dårlig form, du tygger gennem mundvagten og kan ikke åbne munden bred nok til at spise popcorn - føler sig underlig. Jeg kunne ikke rigtig fortælle om det fungerede, men jeg vidste, at jeg følte mig anderledes. Jeg besluttede at give det endnu et skud.

Dr. Xiu har set mig i mine undertøj, masseret toppen af mit hoved og stak nåle i mine bihuler for at hjælpe dem med at dræne. Når du har været så sårbar foran nogen, får det dig ikke til at føle sig svagere - det giver dig faktisk mulighed for at fortsætte.

Og jeg er glad for, at jeg gjorde det: under min næste session lå der i en tank top og kort under et hvidt ark som 15 til 20 nåle blev poked i mig fra hoved til tå, noget faldt på plads. Jeg følte en eller anden måde ren, som om jeg var badet i blødt lys. Den nat havde jeg mit livs bedste søvn. Siden da har jeg gået hver seks til otte uger til en akupunktur session. Aknunktur har forbedret mit helbred og også den overordnede kvalitet i mit liv. Min TMJ forstyrrer mig ikke længere. Jeg sover mere dybt. Jeg får ikke længere min årlige vinter sinus infektion. Jeg har mere energi. Og vigtigst af alt har jeg lavet en ven. Mit forhold til Dr. Xiu har overladt mine sidste tre relationer, og jeg fortæller ham de slags ting, som jeg ikke nødvendigvis diskuterer med kærester: hvordan mine fødder føler sig at gå hele dagen, hvordan mine allergier ændrer sig sæsonmæssigt, hvor jeg er i min menstruationscyklus. Takket være akupunktur har jeg fået at vide og blive venner med nogen mere end to gange i min alder, en person, som jeg sandsynligvis ikke ville have mødt ellers. Vi har bundet forbindelserne mellem vores kinesiske og jødiske arvinger; Jeg har hentet et par ord af Mandarin. Og selvom jeg ofte lider for mig selv om mit helbred ("Åh, du kan helt spise en anden dessert", "Selvfølgelig kan du stadig drikke som du gjorde på college"), jeg kan ikke lyve for ham. Han har set mig i mine undertøj, masseret toppen af mit hoved og stak nåle i mine bihuler for at hjælpe dem med at dræne. Når du har været så sårbar foran nogen, får det dig ikke til at føle sig svagere - det giver dig faktisk mulighed for at fortsætte. Dr. Xiu's nåle har åbnet mine bihuler og mine tætte kæbeklemmer, men de har også åbnet mig for alternativ medicin, til en ny ven og til håbet om, at der altid er en anden måde at helbrede.

Relaterede artikler: Din guide til alternativ medicin akupunktur for begyndere

Populært emne.