Alt du behøver at vide om at spise din placenta

Alt du behøver at vide om at spise din placenta
Alt du behøver at vide om at spise din placenta
Anonim

Hver eneste gang gør en berømthed noget udenfor normen, der får alle til at freak ud. Denne gang er "Girls" Gaby Hoffman i nyhederne for at anbefale en placenta smoothie, noget hun gjorde efter fødslen af sin nye baby pige. Hoffman er ikke den første fest, der bliver fejet op i moderkagen. Skuespillerinder Januar Jones, Mayim Bialik, Alicia Silverstone og endda Kim Kardashian er alle gået på rekord, da de har indtaget deres placentas - også kendt som efter fødslen - postpartum i en eller anden form.

Men denne praksis er bestemt ikke en, der er forbeholdt Hollywood-eliten. Faktisk er det ikke helt nyt at spise din moderkaka efter fødslen. Traditionel kinesisk medicin har indarbejdet praksis i hundreder af år og hævder alle mulige fordele for postpartum kvinder. Fordi placenta selv er så rig på visse næringsstoffer og hormoner (herunder Human Placental Lactogen, som hjælper med mælkeproduktion), er det ikke overraskende, at Placentophagy - Acten af at spise placenta efter fødslen - er en faktisk ting. Faktisk spiser de fleste pattedyr i deres vildt deres moderkager efter fødslen, og på trods af uenigheden i det medicinske område over de nøjagtige fordele for mennesker er det klart blevet til en tendens i USA i de sidste par år.

Men hvad er en placenta, alligevel? Det er det organ, der udvikler sig på livmodervæggen under graviditeten, og det giver ilt og ernæring til barnet i utero via navlestrengen, samtidig med at man eliminerer affald. Efter at en baby er født, separerer placenta fra livmodervæggen og udvises. Med et gennemsnit på 1-2 pund, leveres det normalt ca. 15 til 30 minutter efter barnet. Når det kommer ud, ligner det en stor, noget deflateret, blå ish-strandkugle, der alle er dækket af blodårer og blod. De fleste placentas ender med at blive kastet, kastet i medicinsk affald og aldrig tænkt på igen. Da jeg fødte, spurgte min jordemor, om jeg ville se min. Med lige interesse i alt videnskab og mærkeligt nikkede jeg med så meget entusiasme som en 10 timers arbejdskraft tillader. Hun viste ikke kun min placenta til mig, men gav mig en "tour" af det, der angav, hvor det var knyttet til mig og hvordan min søn var forbundet med den. Hun gav mig også en oversigt over alle de fantastiske ting, placenta er i stand til at udøve uden at fodre fosteret. Det beskyttede min søn inde i livmoderen og passerede antistoffer, han havde brug for for at øge hans immunitet. Det udskiller også nogle vigtige hormoner, både til babyer og deres mødre. Og som den stigende popularitet i placenta indtagelse har vist, giver den også nogle potentielle postpartum fordele.

Proponenter for at spise placenta siger, at fordelene er mange, og især hjælpsomme med at komme sig fra fødslen, herunder øget energi og helbredelse, øget mælkeproduktion og endda hjælp til at bekæmpe postpartum depression eller "baby blues".*** Cara Del Favero, en doula fra Albany, NY, bemærkede en række af disse fordele for sig selv, personligt. "Min anden placenta ændrede mig meget efter fødslen," beskrev hun via e-mail. "Jeg var i stand til at afværge postpartum depression og angst, jeg oplevede en stor mængde energi til at passe mine børn, og jeg fandt, at jeg havde en meget god følelse af generel velvære inden for en time at tage mine piller."

Udover at være en doula er Del Favero en OSHA Certified Placenta Encapsulator, og tilbyder en række tjenester relateret til behandling af postpartum placenta. En hel "fuld service pakke" går til omkring 250 dollar og indeholder dehydreret og grundplacentpiller, en høj effekt placenta tinktur, en drikelig væske essent af placenta, ammende støtte, navlestrengsmagasiner, håndblandede sitz bad urter og en levetid støtte for alle placenta produkter. Del Favero, der opdagede en tilstrømning hos kunder efter januar Jones, gik offentligt med sin placentaindtagelse, forbereder placentas på forskellige måder fra dampning dem før dehydrering eller uden dampning først, selv om begge metoder involverer fuld madlavning til OSHA-specifikationer for at forhindre enhver chance for bakterier eller blodbårne patogener gør det igennem.

Hun delte nogle fordele, som hendes kunder har rapporteret til hende, såsom:

"… lille eufori, drastisk forøgelse af mælkeforsyningen umiddelbart efter at have taget deres piller, en stigning i energi, et humørforøgelse (normalt rapporteres det til mig af den indenlandske partner!) Og nedsat livmoderkrampe."

Del Favero bemærkede, at hver klient er forskellig, og hun pålægger, at en pille skal tages for at starte og vente mindst en time for at se, om der er behov for flere. Hun understregede, at hun:

"… altid foreslår, at folk lytter til deres kroppe, når det kommer til indtagelse af placentapiller og -produkter, da hver placenta indeholder et andet forhold mellem næringsstoffer og hormoner baseret på hver persons behov i postpartumperioden."

North Carolina doula og placenta indkapsling, Julie McBurney gik mig igennem processen med at forberede en placenta. Hun begynder med at fjerne navlestrengen og membranerne omkring placenta, før man skylder væk blodpropper og overskydende blod fra karrene. På dette tidspunkt, hvis hun også skaber en smoothie eller tinktur, vil hun fjerne og gemme en rå sektion til det formål.Derefter støber hun let moderen over kogende vand og frisk organisk ingefær, før den skiver tyndt og dehydrerer den i 7 til 10 timer, hvis den bruger den traditionelle kinesisk medicininspireret metode (TCMI). Når det er korrekt tørt til "en skarp finish", er strimlerne finmalet enten med hånden eller med en elektrisk urtemølle eller Vitamix blender. Det resulterende pulver placeres i kapsler og er klar til den nye mor.

Jeg spurgte McBurney, hvis hun har set nogen ulempe ved at indtage placenta, og hun sagde, at hvis det ikke håndteres eller forberedes korrekt, kan der være problemer. Der er også mulighed for "… ikke at møde nogen forventninger", forklarede hun. "Hver kvinde vokser og oplever deres placenta forskelligt, nogle kan opleve bedre humørstøtte og andre bedre mælkeforsyning, og det kan ikke være, hvad de leder efter."

Jeg talte til en række kvinder, der valgte at indkapslere deres moderkager, og mange af dem kom til beslutningen om at gøre det, fordi de potentielle fordele syntes det værd, uanset den begrænsede forskning inden for det medicinske område, der er blevet gjort omkring det. Meryl Fields, en socialarbejder fra Californien følte, at der ikke var meget at tabe. "Min doula fortalte oprindeligt mig om fordelene ved at indtage min placenta og efter at have lavet nogle undersøgelser tænkte jeg ikke hvorfor?" Hun delte med mig. "Alle mamas, især nye har brug for al den støtte, de kan modtage." Fields, der tog kapsler af hendes placenta, bemærkede fordelene med det samme og krediterer pillerne med sin fysiske helbredelse og hendes positive stemning postpartum.

Det var for den påståede stavning af postpartum depression, der fik Vera Rigali til at gøre noget med hendes placenta til sin tredje baby. Rigali, en farmaceut i Connecticut, beskrev hvordan hun led af PPD med sine to første børn. Hun stillede spørgsmålstegn ved hendes OBGYN om virkningerne af indtagelse af placenta, der fortalte Rigali, at selv om der ikke var meget forskning til støtte for eller afvise fordelene ved placentaforbruget, var der heller ikke nogen skade i det. Hun gik for det, og var tilfreds med resultaterne.

"Jeg startede kapslerne tre dage efter Aleksas fødsel, og så vidt jeg var bekymret, gjorde de præcis, hvad de skulle gøre," sagde Rigali. "Jeg var træt, men jeg havde stadig energi til at gå om min dag. Min mælkeforsyning var rigelig, jeg oplevede ikke de varme blinker, jeg havde efter den første fødsel, jeg følte mig ikke manisk, da mine hormoner efter fødslen skulle have gået ned, og jeg græd ikke uden tilsyneladende grund. "Uanset om det var den mindre stressende fødsel, den mere mildt tempererede baby eller placenta piller, Rigali er ikke sikker. Men hun ved, at hendes postpartum oplevelse med hendes seneste baby var det bedste af alle sine børn. Hun bemærker også, at mens hun på piller var hendes hud ekstrastrålende.

Som apotek mener Rigali, at placentaindtagelse absolut har et sted i postpartum helbredelse. "Jeg er sikker på, at der er tilfælde, hvor placenta kapsler kan være kontraindiceret," forklarede hun. "Men for størstedelen af mamas er deres placenta det mest afbalancerede hormonudskiftningstillæg, de nogensinde vil tage af en eller anden grund. Med hensyn til enhver medicin, skal du overveje fordel vs risikoforhold. I tilfælde af placentaindtagelse opvejer ydelsen mest overvejende potentielle og sandsynligvis minimale risici for mest kvinder. "Rigali antyder også, at der endnu engang er klinisk forskningsdata tilgængelige om placentaindtagelse, det bliver mere tilgængelig og udbredt. Måske vil vi en dag se flere kvinder tage hjem ikke kun deres babyer fra deres hospital, men deres moderkager som godt.

*** Det skal bemærkes, at mens man tager placenta kan have en positiv indflydelse på humør, er det ikke en anerkendt kur mod postpartum depression og bør ikke bruges i stedet for at søge medicinsk behandling til PPD.

Populært emne.