Er det sikkert at drikke alkohol under graviditet?

Er det sikkert at drikke alkohol under graviditet?
Er det sikkert at drikke alkohol under graviditet?
Anonim

Keira Knightley, som er nomineret til en Oscar for bedste støttende skuespillerinde for sin rolle i "The Imitation Game", ville bare elske mere end en cocktail lige nu. Desværre er den 29-årige skuespillerinde gravid med sit første barn.

"Jeg kan ikke drikke," fortalte Knightley for nylig Ellen DeGeneres på hendes taleshow. "Jeg er ude for en Oscar, og jeg kan ikke drikke ved Oscarerne." Hun tilføjede: "Jeg gik til lægen - du skal få mange lægeundersøgelser, når du er gravid - og hun spurgte om jeg havde spørgsmål. Og jeg sagde: "Ja! Hvornår kan jeg drikke? Vær venlig! Jeg vil bare have en margarita. "

Jeg kan forholde mig til Knightleys situation: Uden for en slurk eller to, afstod jeg fra at drikke gennem hele min graviditet. Missede jeg mig i min favorit Pinot Noir og elskede martinier? Jo da. Men jeg var ikke villig til at tage nogen risici, hvor små de måtte være.

Nogle kan føle, at Knightley og jeg er alt for forsigtige ved at have en forbudsstil graviditet snarere end at hengive sig i et glas eller to nu og da. Og de er sandsynligvis korrekte. Men spørg enhver anerkendt fødselslæge, hvilken mængde lys til moderat drik under graviditeten officielt betragtes som sikker, og du vil høre følgende: "Det virkelige svar er vi ikke ved", siger Iffath Hoskins, MD, en højrisiko OB- GYN på NYU Langone Medical Center, fortalte YouBeauty.

Læger ved, at hyppigt binge-drikker (med fire eller flere drikkevarer ved en lejlighed) og især kronisk, tungt drikker som med alkoholafhængighed, er forbundet med føtalt alkoholsyndrom, hvilket kan få en baby til at udvikle flere fysiske og kognitive problemer, herunder ansigtsdeformationer og hjerneskade. Men juryen er stadig ude, når det kommer til de sikre grænser for let drikke, som at have et glas eller to her og der.

Forklarede Hoskins: "Hvor meget er okay, og hvad er tippestedet for, hvad der ikke er i orden? Ingen ved det rigtigt. "Det er sikkert sikkert at have et eller to glas vin om ugen, sagde hun. "Men hvis du har tre glas vin ved et bryllup, betyder det ikke, at du er en forfærdelig person og beskadiger din baby. Det er ikke [det samme som] at have alkohol uge efter uge efter uge. Der er ingen skam eller skade i periodisk, socialt drikke ved en begivenhed. "

Mens nogle gravide kvinder må afholde sig fra at drikke alkohol, indtil de når tredje trimester og tænker på, at "gåsen er kogt", pegede Hoskins på, at fostrets hjerne og andre organer stadig vokser og udvikler så så er der ikke noget t en risikofri periode. "Det er ikke så meget om første eller tredje trimester," sagde hun, "det er mængden af at drikke og drikke kronisk, det er spørgsmålet."

For moms-til-være anbefaler Hoskins at have en ærlig samtale med din sundhedspersonale om, hvor meget sprit du drikker hver uge. "Undersøg det ikke," siger hun. "Bedre at sige, jeg drikker tre til fire glas vin hver eneste uge og for din læge at vide."

Populært emne.