Suge i søvn? Dine hjernebølger må være skyldige

Suge i søvn? Dine hjernebølger må være skyldige
Suge i søvn? Dine hjernebølger må være skyldige
Anonim

Intet udflugt med din shuteye helt ligesom stress. Ifølge en ny undersøgelse fra Concordia University er nogle mennesker ikke så veludstyrede til at håndtere dramaet, hvilket gør os mere sårbare over for icky ting som søvnløshed. (Cue trist trombone.)

Forskere studerede søvncyklusser af 12 Concordia-studerende, da de gik igennem en af de mest nervepirrende oplevelser af alle: finaler. Efter at have målt deltagernes hjernebølger ved starten af semesteret, fandt de studerende, der viste en lavere mængde af et specifikt mønster af hjernebølge-kaldede søvnspindler - var mere udsatte for at udvikle post-eksamen søvnløshed fra stress. Ew.

Mens du sover, din hjerne-specifikt, din thalamus og cortex-producerer elektriske aktiviteter. En af disse aktiviteter viser sig som mønstre af skæve linjer på måleudstyrets skærme (eller som forskere kalder dem, spindler). I et tidligere eksperiment opdagede Concordia professor Thien Thanh Dang-Vu og hans team, at større spindelaktivitet hjælper svellerne mod at vække på trods af støj. Denne nye undersøgelse testede om der er et lignende forhold mellem spindler og stress - og der er.

QUIZ: Er du stresset?

"Vi fandt ud af, at de, der havde den laveste spindelaktivitet i starten af semesteret, havde tendens til at udvikle flere søvnforstyrrelser i slutningen af skolesemesteret sammenfaldende med forberedelsesperioden for afsluttende eksamener," sagde Dang-Vu i en redegørelse. (På baggrund af denne forskning ved jeg ikke engang, om jeg har spindler.)

Så er det muligt for spindelmodne damer at øge deres hjernes output? Kan det være som at styrke en muskel, hvor i tide stopper du med at sutte ved hele søvn? Desværre ikke så meget. Ifølge forskere synes spindler at afhænge af genetik. (Tak mor og far!) Men lad dig ikke bekymre dig: Dang-Vu siger at udforske måder at give vores spindler et løft er et andet potentielt forskningsområde, især da det kan hjælpe med at sætte kibosh på søvnløshed, inden den starter.

I mellemtiden foreslår Dang-Vu at lægge mere arbejde på at reducere stress og etablere sundere sovevaner - især hvis du har mistanke om, at du mangler i spindelafdelingen. For eksempel angiver dit soveværelse en søvn (og køn) -enlig destination, prædikerer din bod for shuteye, sætter dit sind på mute og nixing det stress, der kommer fra at forsøge at falde i søvn - fordi vi alle ved, hvordan det viser sig.

Populært emne.