Spørg en forsker: Hvorfor gør Tequila mig skør?

Spørg en forsker: Hvorfor gør Tequila mig skør?
Spørg en forsker: Hvorfor gør Tequila mig skør?
Anonim

Videnskabsmanden:Susan Mosher Ruiz, ph.d., postdoktorale forsker i laboratoriet for neuropsykologi ved Boston University School of Medicine og VA Boston Healthcare System

Svaret: Alle alkoholholdige drikkevarer indeholder den samme forgiftende ingrediens: ethanol. Uanset om det er øl, vin eller spiritus, er alkoholen molekylært identisk og påvirker din hjerne på samme måde. Tequila destilleres fra agaveplantens sukker. Destillationsprocessen giver den en anden sminke af kongenere (biprodukter fra fermentering / destillation) end andre alkoholer. Men disse kongenere påvirker kun alkoholens smag; de har ingen væsentlig indvirkning på hvordan din krop og hjerne reagerer på sprit. Så der er ingen hemmelig ingrediens i tequila, der får dig til at føle dig bølle, men snarere er den sammenhæng, du drikker i, sandsynligvis skylden.

Ethanol er depression af centralnervesystemet, hvilket betyder, at det har beroligende og søvnfremkaldende virkninger. Men disse effekter er også afhængige af, hvor meget du spiser og situationen du er i - nogle gange og i mindre doser kan det have euforiske virkninger. I vores kultur har tequila lavet et navn for sig selv i forårspause, frat party scener (begge er stærkt forbundet med binge drikker). Takket være disse typisk tequila-drenched indstillinger har drikken fået et ry for at gøre en nat lidt mere vild. Plus, tequila bliver generelt brugt via skud - og når skud er involveret, er det nødt til at være en skør nat. Hvis du blander det, er det nok med en sukkeragtig sukker eller blanding, der spiker dit glukoseniveau og yderligere ændrer dit humør. (Der er en grund, små børn bør ikke have sukker før sengetid.)

På flipsiden gør vin sikkert dig træt, ikke? Det er nok fordi du nipper til det i en rolig og afslappende omgivelser, måske med din svigerfar eller en kollega, så din krop og hjerne giver i stedet for alkoholens beroligende virkninger i stedet. De forskellige kulturelle forventninger, vi har for denne type alkohol over tequila, sætter dig op for at opleve det helt anderledes.

Det er dog også vigtigt at bemærke, at tequila generelt er 40% ethanol, mens vin er omkring 12% og øl ca. 5%. Så du skal drikke lidt mindre tequila for at få samme blodalkoholkoncentration, end du ville drikke vin eller øl. BAC øges også hurtigere, når du drikker hurtigere. Så at tage tequila skud får dig hurtigere, og når du er beruset, falder din evne til at sige nej og forstå din grænse drastisk. Derfor tager du sandsynligvis et nyt skud, og derefter en anden, og så finder du selv at gøre en nat værd for dårlige beslutninger. Damn dig, tequila.

Hvis du vil forkæle dig på tequila uden at have "en af disse overnatninger", kan du lave et par ting. Stick med kvalitet tequila destilleret fra 100% agave, og nippe det (alene eller med en mixer) i stedet for pounding skud. Og husk bare: Alkohol er et stof, og som med alle stoffer, ændrer den indstilling, du tager det i, og dit humør og tankegang, din oplevelse. Hvis du tror det vil gøre dig mere spildt, vil du nok ende med at blive mere spildt. Og hvis du går ind i det, beslutter det at være en tequila slags nat, fordi din hensigt er at blive super fuld, godt, du er nok ind i en vild tid (og en dræber tømmermanden næste morgen).

Populært emne.