At miste søvn på ugedag kan føre til vægtforøgelse og diabetes

At miste søvn på ugedag kan føre til vægtforøgelse og diabetes
At miste søvn på ugedag kan føre til vægtforøgelse og diabetes
Anonim

Mellem en arbejdsplan for bananer og social jetlag er det let at forstå, hvorfor vores forhold til søvn er et så varmt rod - især nu at klemme på "bare en ting" før sengetid er status quo. Dette kan få dig til at føle dig bedre på kort sigt, men ny forskning tyder på at tabe så lidt som 30 minutters shuteye på hverdage, ikke kun med din kropsvægt, men også din stofskifte.

Forskere ved Weill Cornell Medical College undersøgte søvnvanerne på 522 deltagere, der gennemførte 7-dages sovedagbøger og beregnet deres hverdagssønskuld - mængden af søvn deskulle gerne få i forhold til hvor længe de faktisk sov. Deres højde og vægt blev registreret for at bestemme fedme status, deres taljen blev målt for mavefedt, og deres blodprøver blev analyseret for insulinresponsivitet.

Sammenlignet med deltagere, der ikke havde en søndagsgæld på ugedagen, var 72% mere tilbøjelige til at være overvægtige. Efter seks måneder var forskerne i stand til at forbinde ugedagssønskulden til fedme og insulinresistens - og efter et år for hver 30 minutters søvn tabt i løbet af ugen steg risikoen for fedme og diabetes med henholdsvis 17 og 39 procent.

"Søvnforløb er udbredt i det moderne samfund, men kun i det sidste årti har vi indset sine metaboliske konsekvenser," siger Shahrad Taheri, professor i medicin på Weill Cornell Medical College og lead study forfatter i en redegørelse. "Vores resultater tyder på at undgå søvngæld kan have positive fordele for talje og metabolisme."

Mange af os forsøger at gøre op for tabte vinker ved at sove i weekenden, men ifølge National Sleep Foundation, som din søvngæld stiger, bliver det sværere og sværere at "betale tilbage." Så hvis du finder din weekendnap Det er ikke så meget en lur, da det er en koma, det kan være tid til at ændre din forholdsstatus med søvn fra "Det er kompliceret" til noget, der viser, at du er begået.

Selv små ting som at holde en søvn dagbog, sætte kibosh på social jet lag, og mestre kunsten af power napping kan gå langt for at forhindre din bod fra at krasje. Hårdt.

Populært emne.