Hvordan rengør du en yoga mat?

Hvordan rengør du en yoga mat?
Hvordan rengør du en yoga mat?
Anonim

Hvis du nogensinde er gået ind i barnets pose og bemærket, at din yogamatta lugter … interessant, det er ikke underligt: Yoga måtter absorberer sved samt olier og snavs fra vores hænder, fødder og ansigt, og kan afhente hvad der er på yogastudiet. I et ord: Yuck.

"Yoga måtter er et hotbed for forurening, bogstaveligt og billedligt," Robert Lahita, MD, formand for medicin og vicepræsident for Newark Beth Israel Medical Center, fortalte Fox News. "Hud er fyldt med organismer. Mange af organismerne kommer ud, når du sveder, [og de er] meget behagelige at leve i sved, især svampene. "

I stedet for at risikere at optage en hudinfektion, herunder atletens fod, er det smarte træk at desinficere din mat efter hver yoga session. Her er tre nemme måder at få din mat squeaky ren på:

  1. Tør det ned. Der er adskillige yogamattens rengøringsservietter på markedet, såsom Gaiams Yoga Mat Wipes ($ 10), som bruger æteriske olier som pebermynteolie, der er sikre for måtter.
  2. Brug en spray-on rengøringsmiddel. Spritz en rengøringsmiddel, såsom Manduka Mat Restore spray ($ 10), som er en eddike-baseret rengøringsmiddel til naturgummimåtter, på en fugtig klud og let skrubbe din mat med den. Tør derefter måtten af med en ren klud og lad din mat lufttørre, før du ruller den op.
  3. Lav din egen DIY renere. Kombiner en del eddike og tre dele varmt vand i en sprøjteflaske og tør dem ned med din mat. Du kan også tilføje nogle dråber tea tree olie, som har naturlige antimikrobielle egenskaber. Lad matten lufttørre.

Hvis du er doven om at rense din yogamåtte efter hver svedig session - og virkelig, hvem er det ikke? - Overveje at investere i en antimikrobiel mått, som AgSilver CleanMat Yoga Mat ($ 15), som har ionisk sølv indkapslet i matens fibre for naturligt at afværge bakterier, svampe og lugte. Pas på at rense din yogamatta nu, så du ikke bekymre dig om det, mens du laver din asanas.

Populært emne.