Angelina Jolie fjerner æggestokke efter mulige tidlige tegn på kræft

Angelina Jolie fjerner æggestokke efter mulige tidlige tegn på kræft
Angelina Jolie fjerner æggestokke efter mulige tidlige tegn på kræft
Anonim

Efter at have mødt sin mor, bedstemor og tante til kræft, har Angelina Jolie smart taget de nødvendige forholdsregler for at sikre, at hun aldrig ville komme til at bøje for sygdommen. I 2013 havde Jolie en forebyggende dobbeltmastektomi for at reducere risikoen for kræft efter genetisk test afsløret, at hun havde en 87% chance for brystkræft på grund af en mutation af BRCA1 genet. Hun afslørede denne beslutning i sin første udtalelse stykke for New York Times, "My Medical Choice." Nu afslørede den 39-årige verdenskendte skuespillerinde i sin anden New York Times op-ed funktion, at hun har undergået en forebyggende operation for at få hendes æggestokke og æggeleder fjernet.

Jolie oplyste, at hun havde "planlagt dette i nogen tid", men den endelige push for operationen kom, da hun fik et opkald, der sagde, at der var "en række inflammatoriske markører, der er forhøjet, og sammen kunne være tegn på tidligt kræft. "Med denne specifikke BRCA1-genmutation predisponerede Jolie til ovariecancer såvel som bryst, med en risiko på 50% for at udvikle æggestokkene.

Ifølge det amerikanske kræftforening findes kun ca. 20 procent af æggestokkene på et tidligt stadium, og det forårsager de fleste dødsfald end nogen anden kræft i det kvindelige reproduktive system. På grund af den lave procentdel af detektion, og hendes mors død mod kræft i æggestokkene, blev Jolie med rette panik efter det dårlige opkald fra hendes læge.

"Jeg gik igennem, hvad jeg tror tusindvis af andre kvinder har følt. Jeg fortalte mig selv at være rolig, at være stærk, og at jeg ikke havde grund til at tro, at jeg ikke ville leve for at se mine børn vokse op og møde mine børnebørn."

Selv om Jolie hævder, at denne operation er mindre kompleks end hendes mastektomi, synes virkningerne at være mere drastiske, da det tvinger kvinder til overgangsalderen. Moderen til seks udtrykte sin taknemmelighed for at have allerede været i stand til at skabe en egen familie, før hun skulle fjerne hendes æggestokke.

Jolie vil dog gerne have andre at vide, at hendes operation var specifik for hende og hendes familiehistorie, og ikke alle kvinder skulle hoppe til operation som en hurtig løsning.

Hun forklarer: "En positiv BRCA-test betyder ikke et spring til operation. Jeg har talt med mange læger, kirurger og naturopater. Der er andre muligheder. Nogle kvinder tager p-piller eller er afhængige af alternative lægemidler kombineret med hyppige kontroller. Der er mere end en måde at håndtere ethvert sundhedsspørgsmål på."

Med to store operationer bag hende og blevet tvunget ind i overgangsalderen i en tidlig alder, har Jolie stadig formået at finde fred med sig selv og sine beslutninger. "Jeg føler mig feminin og grundet i de valg, jeg laver for mig selv og min familie. Jeg ved, at mine børn aldrig må sige: "Mamma døde af kræft i æggestokkene." Kær til Angelina for at have mod til at dele sin historie, for det kan hjælpe mange kvinder med at kæmpe gennem de samme vanskeligheder.

Populært emne.