Spørg en forsker: Er jeg allergisk overfor alkohol?

Spørg en forsker: Er jeg allergisk overfor alkohol?
Spørg en forsker: Er jeg allergisk overfor alkohol?
Anonim

Videnskabsmanden: Gina Sam, MD, en specialist i gastroenterologi og assistent professor i medicin på Mt. Sinai Hospital

Svaret: Alkohol "allergi" eksisterer ikke teknisk, men du kan stadig være i stand til at bebrejde din tømmermænd på genetik. Hvis du bemærker at meget lidt alkohol gør dig syg, kan du have en mutation i gruppen af enzymer, kaldet alkohol dehydrogenase enzymer (ADH), at din krop skal bryde ned sprut.

Lad os sige, at du drikker halvt så meget som dine ledsagere og finder dig selv mere syg end andre. Det kan betyde, at du mangler evnen til at metabolisere alkohol. Når vi indtager alkohol, bør ADH bryde det ned i forskellige kemikalier som aldehyder og ketoner (AKA sukker og smag, der udgør vores drikke valg). Nogle mennesker mangler dette enzym, eller deres enzym virker simpelthen ikke så godt.

Da dette er et genetisk problem, er der ikke mange, der lider under, at overvåge deres alkoholindtag. (Som en af de udvalgte, må jeg minde mig om at drikke langsomt og få et fuldt måltid efter endda et glas vin.) Mænd har en tendens til at metabolisere alkohol lidt lettere; folk i asiatisk afstamning er tilbøjelige til at have mindre ADH. Ca. 36% af østasierne (japanske, kinesiske og koreanske) har lignende symptomer på at drikke alkohol, der omfatter ansigtsspyling, kvalme og et hurtigere end normalt hjertefrekvens (kaldet takykardi).

Der er en anden potentiel synder: Medicin fra antibiotika til antidepressiva kan påvirke din ADH på mange måder. Meds kan hæmme ADH eller gøre det til at virke endnu hårdere, så du kunne finde dig selv mere beruset, end du havde håbet på eller ingen steder nær en buzz afhængigt af din medicin. (En anden god grund til altid at kontrollere dine lægemiddelinteraktioner.)

Bortset fra at kæmpe gennem en hård nat, er der ikke meget, du kan gøre for at teste for denne lidelse. Enzymprøver eksisterer, men de må ikke dækkes af forsikring og foretages kun af højt specialiserede laboratorier. Hvis du er blevet syg efter to ounce sprit, er chancerne for, at du er "allergisk" overfor alkohol. Det er i hvert fald en god undskyldning for at hoppe over den næste happy hour!

Populært emne.