Apotek nægter at udfylde recept til kvinde, der lider af abort

Apotek nægter at udfylde recept til kvinde, der lider af abort
Apotek nægter at udfylde recept til kvinde, der lider af abort
Anonim

Efter miscarrying på omkring fem uger af graviditeten, fik en Milledgeville, Georgiens bopæl ved navn Brittany Cartrett, en standard recept fra sin læge. Lægemidlet, som også kan bruges til at fremkalde aborter, var nødvendigt for at hjælpe Cartrett passere indholdet af livmoderen på en sikker måde ved at forårsage sammentrækninger.

"Vi besluttede ikke at lave en D & C [dilation og curettage, en procedure til fjernelse af væv fra livmoderen] og for at få et lægemiddel," fortalte Cartrett den lokale nyhedsstation WGXA. "Så han sagde, at jeg vil give dig denne medicin, du vil tage den, og det vil hjælpe dig med at passere [abortet] naturligt, så du ikke behøver at gå den mere invasive rute."

Men den tragiske situation blev endnu mere foruroligende, da apotekeren hos Milledgeville Walmart nægtede at udfylde Cartretts recept.

I Georgien beskytter en såkaldt "samvittighedsbestemmelse" apotekere, der nægter at udfylde recepter af religiøse årsager. (Walmart-apotekeren, som Cartrett besøgte, kunne fejlagtigt have antaget, at hun fik Misoprostol-recepten til en abort, ikke til følge af et abort.) Georgiens lov, som defineret af den nationale konference for statslige lovgivere, siger:

Georgia Admin. Kode § 480-5 -03 bestemmer, at en apotek ikke skal være forpligtet til at udfylde en recept til et nødpræventionsmiddel; bestemmer, at et sådant afslag ikke må danne grundlag for erstatningskrav fastsætter varighed af effektiviteten af den skriftlige indsigelse …

American Bar Association bemærker, at farmakere i stater med "samvittighedsbestemmelser", herunder Georgien, er beskyttet mod at udfylde nogen form for recept, som de anser for at være "abortofacienter" eller medicin, der forårsager abort, og at undertiden er prævention også inkluderet under denne kategori ( på trods af den faktiske fødselskontrol forhindrer graviditet).

Cartrett havde til sidst sin Misoprostol-recept fyldt andetsteds efter at have forsøgt at finde et andet apotek. Siden hun delte sin historie med medierne, sagde Cartrett hun har hørt fra kvinder, der har haft brug for at besøge fem forskellige apoteker for at få medicin baseret på en pharamcist's afslag.

Nogle stater som Wisconsin har et tillæg til loven: Når en apotek nægter, kan apoteket ringe til en anden for at udfylde recepten. Georgien har ingen sådan politik. En Walmart-talsmand fortalte WGXA-nyheder:

"Vores apotekere udfylder hver enkelt dag recept i vores butikker i hele landet, og vi opfordrer dem til at udøve deres faglige bedømmelse ved at gøre det."

Du kan læse Guttmacher Instituttets liste over stater med samvittighedsbestemmelser for forskellige sundhedsplejersker her.

Populært emne.