CSA Survival Guide, uge 3: Opskrifter til Raita & Kohlrabi Salat

CSA Survival Guide, uge 3: Opskrifter til Raita & Kohlrabi Salat
CSA Survival Guide, uge 3: Opskrifter til Raita & Kohlrabi Salat
Anonim

Vi tjente vores frivillige skift tidligt i år, og det var fantastisk! Vi nyder vores frivilligtid, men sidste år gjorde vi vores skift i slutningen af august og det var et varmt, klæbrig, myg-y rod. Juni er meget mere human. Noteret!

Hvidløgscapes dukkede op for første, og forhåbentlig ikke sidste, tid denne uge. Scapes er den spiselige, ikke-blomstrende stamme af hardnecked hvidløg pærer og har en mild, lidt sød garlicky smag. Fordi de er milde, kan de bruges rå i ting som pesto eller hvidløg scape smør, hvilket var det, jeg valgte at lave med minen.

Bonde Ted, vores elskede dyrkere, må have haft stor fejlberegning i denne uges andel, fordi vi blev efterladt med langt mere scapes end vi distribuerede, hvilket betød, at de senkomne og frivillige blev ryddet op. (I vores CSA bliver der afsat rester til et lokalt suppekøkken, men i tilfælde af scapes besluttede kvindens ansvarlige for distribution, at det var bedre for medlemmerne at tage og bruge scapes, som sandsynligvis vil blive ubrugt af eller være et besvær for suppekøkkenet - alt det, der hugger, du ser.) Så! Frivilligt arbejde var ikke kun sjovt, det gav mig en kæmpe taske hvidløgscapes til at lege med.

Uge 3 Træk:

 • Asiatisk agurk
 • kålrabi
 • broccoli
 • Romaine salat
 • Schweizisk chard
 • Rød russisk kale
 • Collard greener
 • Grøn hvidløg
 • forårsløg
 • Hvidløg scapes

Hvad rullede over?

Rainbow Chard blade - mærkeligt, jeg brugte stilkene men ikke bladene! Det var fint, de blev skarpe og jeg visede dem med uge 3 schweizisk chard, nogle grønne hvidløg, knust rød peber, olivenolie og citron til en skål.

Ripsene gik også ubrugte. Dårlige små gutter, jeg vedder på, at det er sandt for mange andre CSA-husstande. Jeg kan plukke dem.

Tomatantal:

Denne uge: 0

Sæson til dato: 0

Lad ikke manglen på tomater tælle dig - som vinter kommer tomaterne.

Hvad jeg lavede (Kursiv repræsenterer CSA grøntsager brugt)

 • Kylling og broccoli med olie og grøn hvidløg serveret med linguine og en side af garlicky chard med citron
 • Kylling Curry med grønkål, collard greener og kartofler serveret med basmati ris og agurk raita
 • Sriracha-marineret svinekød, jasminris med koriander, sesamfrø og lime, agurk, grøn og lilla kohlrabi, skallion, jalapeno og grøn hvidløg salat med krydret mynte dressing
 • Hakkede salat med grøn kålrabi, romaine, agurk, stegt rød peber, selleri, forårsløg, kikærter, cheddarost, cilantro, dijon dressing og grillet kylling
 • Bøf med stegte svampe, broccoli med scallions og grøn hvidløg, visnet kohlrabi og broccoli greens og gul ris
 • Hvidløg scape smør
 • Hvidløg scape pesto

Ugens teknik: Lære at elske Kohlrabi

Jeg nævnte, at i denne uge gennemførte vi vores frivillige krav, hvilket betød, at vi var bemanding af distributionen og kigget som person efter person, efter at personen ophørte med at sukke dejligt over kassen af kohlrabi eller springe forbi det helt.

Til hver eneste af dem ville jeg sige, "Jeg føler dig. Jeg føler virkelig dig virkelig. Men lad mig hjælpe!"

Her er problemet med kohlrabi: Folk holder forsøger at lave mad. Her er derfor det er et problem: Kohlrabi kommer fra samme familie som kål, så når den er kogt i mere end fem til ti minutter, bliver den til et stinkende, kål- og vrag af et levnedsmiddel.

Lad det være rå eller højst røre det. Venstre helt eller for det meste ubehandlet, kohlrabi er temmelig neutrale smagsprøver, som en mildere broccoli-stamme. Og det har fat på det, hvilket betyder, at det kan stå op til en stærk salatdressing eller røre stegesauce. Sådan lærer du at elske kohlrabi!

Standout måltid i ugen: Alle disse agurk salater

Hvis du havde mulighed for at vælge den monogrammed agurk, ville du ikke? #CSASurvival

Et billede indsendt af Jolie Kerr (@joliekerr) på

Da det skete ud på vores spisebord to uger i træk, syntes det kun rimeligt at erklære den hakkede salat standout måltid i uge 3. Men! Jeg lavede to Andet salater med de japanske agurker - så den indlysende løsning var at afrunde dem alle sammen for dig.

For det første skal jeg fortælle dig, at jeg er en Salad Whisperer.

Af hvilken som helst grund har jeg bare en god chance for salater. Det er, som du kan forestille dig, et handy træk kommer CSA sæson! Det betyder også, at du kan forvente at se en masse salater der dukker op i denne serie.

Det hakket salat var den store i denne uge - ideen er, som du ved, fordi du er smart og ved, at ord har mening, at hugge alle komponenter i forholdsvis ensartede stykker og smide dem med din egen dressing. Salatens hakkede natur gør det til en god måde at bruge op i ting, der går i stykker i den ordsomme skarpe skuffe; ud over CSA-grøntsagerne brugte jeg enden af en krukke ristede røde peberfrugter, et par stykke selleri stilke, om en ¼ kop koriander, der hængte rundt og truede med at gå væk … du får ideen. Jeg nyder en kikærter i min hakkede salat, så en drænet, skyllet og let hakket dåse af dem gik ind, og så toppede jeg hele shebang med lidt grillet kylling. Let peasy mandag aften middag.

raita er en traditionel indisk yoghurtbaseret krydderi, der kan fremstilles på mange forskellige måder. I mit hjem gør vi det med agurk, fedtfri græsk yoghurt, spidskommen og salt. Fordi de japanske agurker er lavmassede affald, forstyrrede jeg ikke engang dem, jeg skarede dem blot i ½ tommer stykker (om en kop) og blandede dem med 8 ounce yoghurt, ¼ teskefuld kummin og salt til smag.

Men den rigtige stjerne, mærkeligt nok, var den lille side salat Jeg lavede til at bruge størstedelen af kohlrabi. Jeg mener, se på denne ting!

Jeg regnede med, hvordan man laver kohlrabi A M A Z I N G #CSASurvival

Et billede indsendt af Jolie Kerr (@joliekerr) på

På sin måde lignede det den delte hakkede salat: Et udvalg af grøntsager - i dette tilfælde fik en lilla og en grøn kohlrabi, scallions, baby hvidløg alle med chop chop behandling, mens nogle af den japanske agurk og en podet jalapeno blev skåret i skiver til ekstra pizazz. Forklædning var en krydret mynte, fiskesauce og risvineddike nummer med nogle sesamfrø kastet i for god målestok. Det var fantastisk. Jeg havde frygtet kohlrabi-angrebet, men nu, da jeg har denne salat, er jeg klar til, at Farmer Ted bringer den på.

Bliv medlem her hver uge, såvel som på Twitter og Instagram, som jeg vasker, hugger, koger og spiser mig gennem min CSA ved hjælp af hashtag #CSASurvival. Har du spørgsmål til mig? Spørg løs!

Populært emne.