Hvilke korn er glutenfri?

Hvilke korn er glutenfri?
Hvilke korn er glutenfri?
Anonim

Glutenfri: To ord, der tilsyneladende er mere og mere udbredte med hver købmandsrejse, Pinterest browse og aftensmad. Folk undgår gluten i kostvaner af utallige grunde, fra celiaci sygdom - en autoimmun lidelse, der forårsager skade på tyndtarmen som følge af at indtage gluten-til hvedeallergier (hvede er et korn, som indeholder gluten) eller "ikke-celiacglutenfølsomhed, "Som producerer lignende fordøjelsessymptomer som celiac. Men for så vidt som disse sygdomme er ved at blive, er det stadig forvirrende om, hvad der kvalificerer som "glutenfri." Ifølge Hele Kornrådet er gluten selv et protein, der findes i visse korn, som hvede, byg og rug, og triticale (som er en rug / hvede hybrid). Og selvom det kan være svært at undgå hvede, er der masser af glutenfrie korn derude for at indarbejde i din kost i stedet. Uanset om du har en diagnosticeret glutenforstyrrelse eller bare tester effekten af en glutenfri diæt på din krop, prøv at noshing på disse helt tilladte korn.

1. Amaranth

Selv om det kun er en "pseudokorn", fordi det kommer fra en anden planteart end ægte korn, indeholder Amaranth en lignende næringsprofil til "ægte" fuldkorn. Proteinet og den calciumrige kan dukke op og spise som popcorn, kogt og kogt til havregrynlignende konsistens eller inkorporeret i supper og gryder. Kig efter det på din lokale fødevarebutik eller bestil nogle online.

2. boghvede

Lad ikke navnet narre dig: Boghvede er ikke hvede, og det pyramideformede korn er fri for gluten. Slib det op til at bruge i fødevarer som pandekager eller muffins, smide det i en salat eller spis det i form af boghvede soba nudler, som du kan finde på de fleste købmandsforretninger. Du kan bestille rå boghvede, eller boghvede groats, på forskellige online sundhed mad butikker.

3. hirse

Hirse er et lille, nutty-flavored korn, der er rig på antioxidanter og højt indhold af magnesium, som ifølge Hele Kornrådet hjælper med at opretholde nerve- og muskelfunktionen. Mayo Clinic foreslår at rist det i en varm pande, før du koger med vand. Når du er blødgjort og fluffy, kan du inkorporere hirse i alt fra salater til korn, eller spis det selv med nogle krydderier. Snag en taske på en specialbutik eller online.

4. Havre

Selv om havre er glutenfri af naturen, er de ofte forurenet med hvede, når de vokser eller bliver behandlet, ifølge Hele Kornrådet. Så selvom havre er tilgængelige i de fleste butikker, skal du sørge for at kontrollere etiketten for at sikre dem, du køber, er rene og uforurenede. Visse virksomheder, som Bob's Red Mill eller Cream Hill Estates, tilbyder glutenfrie indstillinger.

5. quinoa

Kanskje den mest kendte af glutenfri korn er quinoa en alsidig magtføde, der er fyldt med protein. Hold det nemt ved at blande en quinoa-centrisk salat, eller brug kornet som en sund erstatning i retter som mac og ost. (Hint: Pinterest er fyldt med kreative quinoa opskrifter, prøv bare ikke at blive for overvældet!)

Populært emne.