Undersøgelse finder 95% af kvinder ikke fortryder at have abort

Undersøgelse finder 95% af kvinder ikke fortryder at have abort
Undersøgelse finder 95% af kvinder ikke fortryder at have abort
Anonim

Takket være anti-abortbevægelsen kan aborter være forbundet med negative psykiske konsekvenser og fortrydelse. I nogle stater er kvinder, der søger abort, først forpligtet til at se en rådgiver og lære af abortets "negative psykologiske virkninger." En ny undersøgelse, organiseret af Bixby Center for Global Reproductive Health ved UC San Francisco's School of Medicine og offentliggjort i tidsskriftet PLOS Én, en gang for alle debunks disse myter. Ifølge forskernes undersøgelse af 670 kvinder er det modsatte sandt: 95% af kvinderne fortryder ikke deres aborter.

Ifølge Tid, forskerne undersøgte jævnligt kvinderne om deres aborter i løbet af tre år. Blandt prøvegruppen var årsagerne til abort forskellige: 40 procent citerede økonomiske overvejelser; 36 procent sagde, at det var "ikke den rigtige tid"; 26 procent af kvinderne fandt afgørelsen meget eller noget let; 53 procent fandt det meget eller noget svært.

Forskellene mellem prøvegruppen gør forskernes konklusion mere kraftfuld: at "overvældende flertal" af kvinder i undersøgelsen følte aborten havde været den rigtige beslutning, både umiddelbart efter og over den treårige studieperiode.

Undersøgelsen skelner mellem enhver følelse, kvinderne kan føle og beklager abort over alle, i modsætning til de anti-abortkorsfarere, der bruger beklagelse som en undskyldning. Undersøgelsen målt "faldende følelsesmæssig intensitet over tid" hos kvinderne og anbefalede følelsesmæssig støtte til dem, der har problemer med at beslutte. I sidste ende konstaterer undersøgelsen, selv tre år senere, den overvældende følelse er lettelse for kvinder, der vælger abort.

Desværre var kvinder mere tilbøjelige til at rapportere negative følelser, hvis de opfattede højt abortstigmatisme og lavere social støtte i deres lokalsamfund. Dette hænger om betydningen af støtte, i stedet for at fortælle kvinder, at de har psykiske problemer for at træffe en beslutning, der føles rigtigt.

"Det er bestemt ikke et psykisk problem at opleve skyldfølelser eller fortryde på kort sigt efter en abort. Faktisk er sådanne følelser en normal del af at træffe en livsbeslutning, som mange kvinder i denne undersøgelse viste sig at være vanskelige, "sagde undersøgelsen. "Vores resultater af faldende følelsesmæssig intensitet … [find] stabil eller forbedret niveau af selvværd, livtilfredshed, stress, social støtte, stress, stofbrug og symptomer på depression og angst over tid efter abort."

Populært emne.