Hvornår holder mine bryster op med at vokse?

Hvornår holder mine bryster op med at vokse?
Hvornår holder mine bryster op med at vokse?
Anonim

Som de fleste emner vedrørende vores kroppe er brystudvikling ikke sort / hvid. Alt fra, hvornår dine bryster begynder at vokse, i hvilken størrelse de bliver, og hvordan forskellige livsfaser påvirker dem, afhænger af mange forskellige faktorer, som genetik og individuel kropskemi.

Brystudvikling begynder faktisk før fødslen, med dannelsen af mælk-kanalsystemet, og fortsætter internt gennem barndommen som brystvæv og bryst eller mælkeproducerende kirtler modne, ifølge Johns Hopkins Medicine. Det er dog først før puberteten, når de første eksterne tegn på vækst fremkommer, som udløses af østrogen af æggestokkene. Og når menstruationen begynder, er de sekretoriske kirtler - hvorfra mælken kommer ud under sygeplejeformen.

Da kanal- og kirtlerne fortsætter med at vokse og fedtbindende væv akkumuleres, bliver brysterne større. Som mange af os ved alt for godt, påvirker menstruationen også månedligt bryststørrelsen: Øget niveau af østrogen og progesteron stimulerer mælkekirtler (forbereder sig på mulig graviditet), hvilket for nogle resulterer i hævede eller forstørrede bryster. Men hvis der ikke er graviditet, går de generelt tilbage til normal efter en periode.

Og selvom mange kvinder finder, at deres bryster når deres endelige voksenstørrelse i begyndelsen af 20'erne, har andre en anden oplevelse - især når graviditet og fødsel er indregnet. Faktisk mener ifølge nogle Johns Hopkins Medicine ikke engang bryster skal være fuldt modne, indtil en kvinde har produceret mælk og født. Nogle gravide kvinder ser deres bryster vokse eksponentielt takket være stigningen i progesteron og videre udvikling af mælkekanalsystemet, mens andre kun oplever minimal vækst. Og mens det er muligt for bryster at vende tilbage til deres før graviditet, når en kvinde er færdig ammer, er det ikke altid tilfældet. Nogle mennesker har bare en helt ny boobstørrelse på lang sigt.

Eller i det mindste et stykke tid. Ifølge Johns Hopkins Medicine, på et tidspunkt - normalt omkring 35 år - vil brystkirtlerne gradvist begynde at krympe, den sidste store udviklingsmæssige forandring. Når overgangsalderen rammer, vil vores hormoner gå lidt nødder igen, og østrogen niveauerne vil falde stor tid. Krympning eller indvinding af kirtler og ændring i hormon og vævsniveauer vil gøre brysterne mindre tætte ifølge National Cancer Institute ved National Institutes of Health. Den nye sminke af dine bryster vil ikke blot få dem til at føle sig meget anderledes, men det kan også få dem til at krympe eller tabe noget af deres form. Efter alt, hvad der går op skal komme ned, ikke?

Populært emne.