Hvorfor skør mine bryster?

Hvorfor skør mine bryster?
Hvorfor skør mine bryster?
Anonim

Sår, smertefulde eller ømme bryster kan være ret irriterende. Selvom det måske ikke får dig til at føle sig bedre, er den gode nyhed, at i de fleste tilfælde er onde bryster intet at bekymre sig om. Her er seks mulige grunde til, at dine bryster gør ondt:

Du er præmenstruel. Brystsårhed er et utroligt almindeligt præmenstruelt symptom, der er forårsaget af hormonelle udsving, ifølge Alyssa Dweck, en OB-GYN ved Mount Kisco Medical Group i NY og medforfatter afV er for vagina.

"Telltale tegn er, at ømheden normalt er i begge bryster," fortalte Dweck YouBeauty. "Hvis du markerer symptomerne på en kalender sammen med din periode, er det smerteligt indlysende, at det sker på samme tid hver måned og løser meget brat, når du får din periode."

Du er gravid. Hvis du har reproduktiv alder og enten ikke bruger prævention, hver gang du har sex eller ikke bruger det korrekt, bør det ikke komme som en overraskelse, at du kan være gravid. "Hvis du har ømme, fulde, hævede følelsesbryst og ikke bruger prævention, skal du tænke graviditet, fordi det er et af de første symptomer, der opstår," sagde Dweck. Dit næste skridt: Tag en graviditetstest eller endnu bedre, se din primærlæge for en blodprøve for at bekræfte en mulig graviditet.

Du har fibrocystiske bryster. Denne almindelige tilstand, der er karakteriseret ved at have godartet klumpet brystvæv, påvirker op til halvdelen af kvinderne på et eller andet tidspunkt i deres liv og viser typisk mellem 20 og 45 år. Fibercystiske bryster kan føle sig fulde, hævede eller endda smertefulde, især lige før din periode starter. "Kvinder med fibrocystiske bryster, der er store koffeindrinkere, kan mærke mere ømhed, så nogle patienter, der er nervøse over smerten, forsøger at mindske deres koffeinindtagelse i en måned eller to for at se, om smerten går væk," sagde Dweck. En støttende bh hjælper også.

Du har en brystinfektion. Hvis du ammer din baby, er der et potentiale for at udvikle en brystinfektion, der hedder mastitis, som kan forårsage meget smerte og går normalt sammen med andre symptomer på infektion, såsom rødme, hævelse, feber og kuldegysninger. Men "at få en brystinfektion, hvis du ikke plejer at være, kan undertiden være et rødt flag, som noget usædvanligt foregår, såsom en type kræft," sagde Dweck. Uanset hvad, se din primærlæge læge til eksamen. Hvis det er mastitis, behandles tilstanden typisk med antibiotika.

Dine muskler er ondt. Hvad der føles som ømhed i brystet kan faktisk være ømme muskler under dine bryster. "Hvis du forsøger et nyt træningsprogram og vægt træner pectoral musklerne, tror du måske det er brystsmerter, men det er muskuloskeletale smerter," sagde Dweck. Prøv at massere området og tage en smertestillende over-the-counter. Sårheden bør aftage i to eller tre dage.

Din bh passer ikke. Hvis du bærer en unsupportive bh, når du træner (eller endda bare går rundt om dagen), kan det forårsage traume i brystvævet. Find en sportsbh, der holder dine piger på plads, og se en professionel bh-montør for at sikre dig, at du har den rigtige størrelse og få den støtte, dine bryster har brug for.

Er du ikke sikker på, om din brystsmerte er værd at genere din læge om? Når det er tvivlsomt, få det tjekket ud. "Hvis brystsmerter eller smerte ikke skyldes noget klart, der går væk i en rimelig periode, skal du absolut tage det med din læge," sagde Dweck. "Alt der er vedvarende, usædvanligt eller forårsager angst, der er ingen grund til ikke at bringe det op."

Populært emne.