Hvorfor har vi hår?

Hvorfor har vi hår?
Hvorfor har vi hår?
Anonim

Mens nogle af os definerer os selv af vores ansigter og organer, lægger andre vægt på, hvordan vores hår ser ud. Efter alt er håret (på din hovedbund, ansigt og krop) vores krops fashion statement. Du er født med en naturlig hårfarve, form og frisure.

Så bliver vi gamle nok til at indse, at vi har magt til at kontrollere, hvor godt vores hår ser ud. Vi bestemmer hvor lang eller kort den er, eller hvor sort eller blond (eller blå) det er. Du kan vise folk, hvor sexet (eller potentielt skøre) du er med et par enkle snips. Mennesker bliver inspirationer (tak, fru Aniston), eller den stolte vildt af vittigheder (Mr. Trump).

Hår plejede at være en hel del mere målrettet end kropsudsmykning. Sikker på, vi indser, at det beskytter os mod solen. Vores øjenvipper virker som forsvar mod fejl, støv og andre fremmedlegemer. Men tilbage på dagen har det hår, der dækker vores nære regioner, camoufleret vores reproduktive dele fra trusler. Ved at forme vores armhule og lænker, smør vores tørre hår rent faktisk vores arme og ben, så vi kan bevæge os uden at skifte.

For tidlige mennesker holdt håret dem varme, gav camouflage, beskyttede dem mod nedskæringer og endda tjente som et godt håndhold til de unge. Vi tabte meget hår på grund af opfindelsen af varmeapparater og parkas. Vores forfædre begyndte sandsynligvis at jage i varme, tropiske områder.

QUIZ: Hvor sundt er dit hår?

Bare hud bidrager til vores interne kølesystems effektivitet. Så hvorfor holdt vi tuftet øverst? Det kan have at gøre med en lille parring ritual. Mænd med det mest imponerende hår skræmte væk rivaler, fik pigen og farede nogle kiddies. Derfor kan hovedhår have spillet en stor rolle i at opnå en partner og producere den næste generation.

Hår på dit ansigt vokser som du alder. Håret på og i dine ører beskytter dig mod insekter, der kan finde din øregang interessant. Du rekrutterer sovende follikler, så du kan vokse mere hår for at holde varmen om vinteren.

Så vidt dine næsehår pas på at trække dem ud. Dette kan føre til infektioner fra traumatiserede hårsække. Infektioner i området fra næsebroen til hjørnet af munden kan strømme ind i hjernen og forårsage en koagulering i hulen. Du kan bruge en specialiseret næsehårsklipper, der virker som en ukrudthugger til dine næsebor.

Du har måske bemærket, at pubic hår er helt anderledes end hoved hår. Da pubhår har en kort vækstperiode, får den aldrig en chance for at vokse længere, mindre krøllet og mindre groft. Inden for seks måneder dør disse hårsække og håret falder ud.

Pubic Hair har et par formål, vi kender til. Det virker som en buffer for at reducere chafing og hjælper med at skjule kønsorganerne. Kropshår giver også et stort overfladeareal til at sprede sved. Mange dyr tiltrækker potentielle partnere med lugtens lugt fra lysken og underarmene. I dag holder disse lugte sandsynligvis folk på den anden side af elevatoren.

I fortiden og nutiden hjælper håret med at beskytte mod malaria. Vores hår signalerer tilstedeværelsen af Anopheles myggen, før den bider. (Børn har større risiko for malaria, fordi de har mindre hår på deres ben.) Det mest sandsynlige formål med vores hår var sandsynligvis at tjene som en tidlig advarsel om kropslige trusler. I dag - med fremkomsten af bikini voks og laser hårfjerning - ignorerer vi ofte rustningsfunktionen af hår.

MERE: Vil du prøve laser hårfjerning?

Bortset fra disse utilitariske funktioner afspejler håret meget om vores selvværd, køn, smag, alder og holdning. Det spiller en stor rolle for at bestemme, hvordan folk tiltrækkes til os, og hvem vi er tiltrukket af.

Det kan endda være en kilde til konflikt. Kvinder foretrækker ofte kortere hår, især da de bliver ældre. Mænd rapporteres tiltrukket af længere lås. På en mere vigtig note viser hår meget om vores sundhedsstatus. Hårvækst og hårtab kan signalere uheld i vores kroppe. Vi er ligeglade med vores hår. Det er ikke overraskende, at folk i USA alene bruger 50 milliarder dollars på hårpleje.

Vi bryr os om at rense det, forskønne det og holde det nogle steder (mens det fjernes fra andre). Ligesom hud kan dit hår også gløde og skinne. Du skal bare bruge de rigtige løsninger til dig, for at holde dit hår bedst.

Populært emne.