Der er kvaler, der har sex på dit ansigt og lægger æg i dine porer

Der er kvaler, der har sex på dit ansigt og lægger æg i dine porer
Der er kvaler, der har sex på dit ansigt og lægger æg i dine porer
Anonim

Lige nu, som du sidder der læser denne artikel, parrer mikroskopiske parasitter på dit ansigt, lægger æg i dine porer og fodrer på din talg. De hedder Demodex mider, og de udgør kun nogle af de trillioner mikrober, der lever på og i din krop.

Image
Image

"Der kunne være hundreder af tusinder eller endda millioner i en individuel person", siger Robb Dunn, biolog og forfatter ved North Carolina State University. "Vi ved det ikke rigtig." Hvad vi ved, er, at stort set alle kryber sammen med dem, og selvom de tilsyneladende er koncentreret primært på ansigtet, lever miderne faktisk over hele kroppen. For det meste synes de ikke at gøre nogen skade. National Rosacea Society rapporterer imidlertid, at rosacea-patienter har tendens til at være vært for større midepopulationer, og at organismerne er mest koncentreret i ansigtsområderne, hvor rosacea blusser op (kinderne, næse, hage og pande), hvilket tyder på, at miderne magt har noget at gøre med betingelsen. Takket være teamet af forskere i North Carolina State, der er begyndt at Meet Your Mites, et projekt med fokus på at studere disse miniscule leddyr, kan vi lære om deres livscyklus og hvordan de fungerer sammen med den menneskelige krop. For eksempel: De små buggere har sex på din hud. Faktisk tænkes det at gå lidt sådan sådan: Kvinder kommer til overfladen af den pore, de bor i, hvor de støder på en mand, der roaming rundt på overfladen søger en kompis. Derefter gør de gerningen lige ved åbningen af porerne.

Image
Image

Efter parring hunner hovederne tilbage inden i sin valgte porie, hvor hun lever resten af hendes cirka 14 dages liv, der består i at lægge æg (ja, lægge æg i din pore) og fodre på din talg. Vi vil bare lade der synker ind. Før du løber hjem og begynder at skrubbe dit ansigt råt, så du kan sove fredeligt i aften sans mareridt af højt, sjusket mide sex, der sker på dit ansigt, gå til Meet your Mites hjemmeside for at lære mere om projektet og forskerne bag det. Hvis du er i Raleigh-Durham-området, kan du endda donere dine sebum / ansigemider til en god videnskabelig årsag - og se nogle billeder af dine specifikke ansigemider, hvis du har maven til det.

Populært emne.