Rigtigt hår: Videnskaben

Rigtigt hår: Videnskaben
Rigtigt hår: Videnskaben
Anonim

Sund, lige hår er som den kedelige, populære pige i gymnasiet - poleret, skinnende, ubesværet smukt og irriterende misundelsesværdig. Nogle frisører siger, at lige hår er den nemmeste hårtype til at klare.

Naturlige egenskaber: Sundt lige hår er kendt for sin spejllignende glans. Det skyldes, at lige overflader afspejler mere lys. Denne hårtype har lille-til-nej-volumen og holder ikke frisurer, som f.eks. Bølger eller krøller fra et krøllejern, nemt. Ligesom de fleste hårtyper kan lige hår være fint, mellemstruktureret eller tykt og groft.

Selvom det lige hår antages at være mindre tilbøjeligt til spontan knotting, viser forskning, at det modsatte kan være sandt. Case in point: En undersøgelse offentliggjort i American Journal of Physics viste, at krøllet hår er gennemsnitligt omkring tre tangles per head, mens lige tråde er mere end fem tangles. Ifølge forskerne er den vinkel, hvormed to lige hår støder på hinanden, vinklen, som mest sandsynligt vil føre til sammenflettelse.

Den nitty gritty: Forskere ved ikke, hvorfor forskellige hårtyper udvikler sig, men hårfollikelens form (din er lige), ligesom hårets proteiner (keratin) er klynket i hårstangen. Din type kan ændres, så dine lige låse kan vende sig til bølger senere i livet.

Hår udfordringer: Mangel på lydstyrke er et fælles beklagelse af ligehårede gals, noterer berømthed frisør Kristan Serafino. Globbing på hårprodukter og mangel på lægning i hårklippet kan føre til fladt, ho-hum hår.

Udfordring accepteret: Volumiserende hårprodukter giver livløst hår en tiltrængt lift, men slathering dem på vil kun veje dit hår ned. "Nøglen til at opnå de bedst mulige resultater er at bruge kun et eller to hårvoluminerende produkter," siger Serafino.

Et voluminerende balsam er et bedre valg end volumiserende shampoo, da shampoo ikke er formuleret til at holde fast i håret. Bare vær sikker på at undgå rødderne og brug en lille mængde produkt. Efter tørretørring tørres håret med en stor rund børste, påfør en lille dukke af voluminerende mousse eller hårspray på rødderne på dit hår. "Påfør det med dit hoved nede, skrubbe håret op," forklarer Serafino.

Overanvendelse af dybe konditioneringsbehandlinger kan efterlade opbygning i håret, hvilket forårsager tresses at falde fladt. I stedet skal du lave en dyb konditioneringsbehandling en gang om ugen eller hver anden uge. "Brug en klarende shampoo en eller to gange om ugen for at fjerne opbygningen på håret," forklarer Serafino.

Bedste hårpleje ingredienser:* Silikone hjælper med at gøre lige hår ser utroligt slank, glat og skinnende. * Meadowfoam er en naturlig ingrediens, der trænger ind i cuticle for at hydrere håret uden at lade det være livløst eller fedtet.

Populært emne.