Kan du træne dit hår for at være mindre fedtet?

Kan du træne dit hår for at være mindre fedtet?
Kan du træne dit hår for at være mindre fedtet?
Anonim

Når din bedste ven kan prale med at hun holdt op med at vaske håret for tre uger siden, og "det har aldrig set bedre," er det svært at ikke krybe og tage et skridt tilbage. Men overraskende er bevægelsen "nej" poo en stigende tendens, der har berømtheder og hår stylister ligner hinanden på shampoo-shunning bandwagon. De mest usandsynlige mennesker dyser deres suds-folk med fedtet hår. Så hvorfor ville nogen vælge at stoppe shampooing deres tråde?

Mange en frisør hævder, at hvis du vasker dit hår sjældnere, kan du faktisk træne dit hår for at være mindre fedtet. Teorien er baseret på ideen om, at shampoo skaber et forhold mellem udbud og efterspørgsel: Det strimler håret af talg (det olieagtige stof, der hjælper med at hydrere håret, samt afværge bakterier og vådhed). For at kompensere, producerer vores skalpe for meget af de ting, som igen skaber det snavset, fedtede hår look.The "nej" poo-bevægelsen hævder, at for at få håret tilbage til sin reneste og mest fantastiske tilstand, er nødt til at sprænge dine låse af sudsy stuff. Dette viser sig ofte at være en smertefuld proces - især for den finehårede flok - komplet med kløende skalp, eddike skylninger, obsessiv hårbørstning og glatte udseende.

QUIZ: Tag Healthy Hair Quiz

Men er alt det, der lider for dit hårs større gavn? Vi checkede ind med nogle hår- og hovedbundsspecialister, som afslørede at det var mere hårsiger end virkelighed. "Din hovedbund producerer olier i konstant hastighed, uanset hvor ofte du vasker dit hår," siger Pantene Seniorforsker Jeni Thomas.

Fint hår bliver generelt hurtigere, fordi der er simpelthen mere af det - den lille diameter betyder, at du har flere tråde hængende på hovedet. Og da hver hårfollikel producerer olie, jo mere hår har du, jo mere olie kommer du ud. Liz Cunnane, en tricolog på Philip Kingsley Clinic i New York City, har gjort omfattende forskning på emnet på deres New York og London klinikker. I sine studier fandt hun, at sundt hår er et resultat af en sund og ren hovedbund. "Fin hår vil altid se bedre ud, når det er friskvasket," siger hun. "Det vil altid have mere krop og bevægelse når det er rent."

MERE: DIY Sugar Shine Hair Treatment

Men hvad nu hvis du har en tyk eller mere struktureret hårtype? "Du behøver ikke at shampoo hver dag, men du skal huske, at processen med shampooing og konditionering er vigtig, fordi det genindfører fugt i håret", siger Cunnane. Selvom du ikke kan narre Mother Nature, når det kommer til at tæmme din manens Olieproduktion, der er nogle tricks af handel for at holde lunkne, fedtede låse i bugt. Cunnane foreslår at bruge en shampoo, der forsigtigt renser og tilføjer krop og indeholder visse ingredienser, såsom copolymer (for overfladevolumen og hjælp til at kontrollere flyveflyvninger), naturlig cellulose (til tykkere tekstur) og keratinprotein (for at styrke og forbedre fylde). Overbrugte stylingprodukter vil også veje lås ned sammen med unødig hårhåndtering, som overfører olier fra fingerspidserne til dit hår.

MERE: Tæm dine hårproblemer

Populært emne.