Hårspray er tilbage!

Hårspray er tilbage!
Hårspray er tilbage!
Anonim
Shutterstock

Hairspray: Det er et ord, der fremkalder så mange billeder - de fleste af dem er forældede.

Overvej bouffant, bikube og pompadour, for ikke at sige noget om de tyngdekraftsdæmpende 80'ers underskrifter som de über-plagede bangs, sidepony, asymmetriske koteletter og flok Seagulls stilarter; alt umuligt uden dette klæbende aerosol fikseringsmiddel.

QUIZ: Er dine hårvaner sunde?

Ville du tro på, at hårspray havde sine rødder i et amerikansk landbrugsministeriums projekt i krigstid 1940'erne for at udvikle en beholder i stand til at sprede malariabekæmpende insektspray? De resulterende fluorcarbon aerosol dåser bejdede Helene Curtis Spray Net i 1950 sammen med en legion af konkurrenter (herunder den stadig stærke klassiker, Aqua Net).

Selv om dåserne senere kom under kontrol, da deres ozonlagsafbrydende kræfter blev udsat, tog alternative drivmidler og mekaniske pumpesprayer hurtigt deres plads.

De hårsprayer, der fulgte i de følgende årtier, gjorde jobbet - måske også for godt at gøre disse stylingskritter synonymt med hjelmhoved, hårdvaskbare lakker, en knasende, gummy tekstur og alkoholbaserede formler.

Men disse dage er forbi. "Forskellen i hårsprayer i dag er, at selvom de kan indeholde nogle af de samme stylingspolymerer, er teknologien ændret til at levere hold med en blød og glat finish, samtidig med at man forhindrer frizz", siger Rodney Cutler, en stylist, salonindehaver og Redken Brand Ambassador. Faktisk bruger mange kvinder hårsprayer udelukkende til deres fugtighedsstødende kræfter.

"Hvordan det anvendes gør forskellen med noget hårspray," siger kendte stilist Jim Crawford. "Husk: Hold dåsen 12 tommer fra hovedet og brug en let belægning for bedre opretholdelse og et blødt, naturligt udseende."

Der er så mange tricks dagens hårsprayer kan gøre - fra hold til højde og fugtighedsbeskyttelse - at denne 80'ers hæfteklammer er tilbage i rotation. Her er at håbe scrunchies er ikke næste.

Populært emne.