Demi-Permanent Hårfarve: Hemmelig Til Naturlig Udseende Farve

Demi-Permanent Hårfarve: Hemmelig Til Naturlig Udseende Farve
Demi-Permanent Hårfarve: Hemmelig Til Naturlig Udseende Farve
Anonim
Shutterstock

Når du søger for at ændre din hårfarve - hvad enten det betyder at gøre det lettere eller mørkere, dækker grays eller blot tilføjer lidt pift til din nuværende nuance - der er flere måder at gå om.

Du kan bruge et semipermanent produkt, hvis du vil have farven til at vare for nogle få shampooer (fx hvis du vil smide i en lyserød stribe til en fest, men vil have det for det meste falmet væk, når du får til kontoret mandag morgen). Hvis du ønsker at gøre en mere langsigtet forpligtelse, vil du gerne søge permanent farve. I stedet for at vaske ud, skal denne type farve vokse ud af dit hår - og da håret kun vokser omkring en halv tommer om måneden, kan det tage et stykke tid for det at forsvinde helt.

QUIZ: Hvor sundt er dit hår?

Men et sted i midten ligger hårfarveens søde plet, som mange kvinder ønsker. Det hedder demi-permanent hårfarve.

"Denne type produkt vil forblive i håret til 28 shampooer," forklarer Teca Lewellyn, en Procter & Gamble Beauty Scientist. "Så afhængigt af hvor ofte du vasker dit hår, vil det tage omkring en måned til en måned og halvt for forsigtigt at falme væk."

Sådan virker det: Demi-permanente hårfarvemolekyler kommer under hårets aksel, men i modsætning til permanente farvestoffer trænger de ikke ind i dybere cortex. "De bliver dybest set lige midlertidigt lige under kutiklen, indtil de er skyllet ud," siger Lewellyn. "Forskellen med permanent farve er, at farvestoffet skal svulme kutiklen for at få det til at løfte og lade molekylerne komme ind i cortex dybt inde i hårstangen."

Demi-permanent er måske ikke svaret for alle og enhver hårsituation, men det har flere vigtige fordele.

Det kan dække op til 70 procent af dine grays.

"Det er en fantastisk løsning for nogen, der lige er begyndt at blive grå og vil eksperimentere med farve", siger Lisa Evan, en farveliker ved Mario Russo Salon i Boston. "Det giver et meget naturligt resultat, fordi grays vil tage farven anderledes end de andre tråde, hvilket betyder at håret slutter med et næsten fremhævet look."

MERE: Sådan går du grå, Gracefully

Du har aldrig indlysende rødder.

Permanent farve invaderer hårakslen og indgiver sig der godt, permanent. Så i stedet for at falde væk gradvis, som demi-permanent farve, forbliver dit hår, uanset farve du har farvet det, og som dit hår vokser, vil de nye ting ved rødderne være den gamle farve (eller grå). Med demi-permanent er der ingen åbenbar afgrænsning, så du behøver ikke bekymre dig om at røre dine rødder om nogle uger.

Dit hår vil se godt ud og skinnende.

"Demi-permanent er meget mildere på håret end permanent farve," siger Evans. Det skyldes, at det ikke åbner krybdyr så meget eller trænger ind i hårets akselbort. "Hårets integritet er bedre, når kutiklet forbliver intakt."

MERE: Bedste hårfarve til din skintone

Det kan forbedre og tilføje dimension til din naturlige farve.

Demi-permanent hårfarve indeholder ikke peroxid, hvilket betyder, at det er meget mildere på dine tråde, men betyder også, at det ikke dramatisk ændrer farven (især hvis du håber at gå lysere end din naturlige skygge). Hvad det kan gøre, er at varme din farve op, give det mere liv og glans, bland dine gråarter og dyb din skygge lidt. "Det er som hvad der sker, når du polerer et træbord og glansen af alle de forskellige nuancer i skoven kommer pludselig ud," siger Lewellyn. "Du forstærker, hvad der allerede er der."

Det er svært at skrue det op.

Ulempen ved demi-permanent er, at du ikke kan foretage en dramatisk ændring (det er ikke for dig, hvis du har mål at tage dine brune tråde platinblonde). Men opadrettelsen af denne begrænsning er, at meget lidt kan gå galt. Planlæg at holde fast i en farve, der ligger inden for en til to nuancer af hvad du har, og resultatet bliver en smukt forbedret version af din naturlige farve.

Du behøver ikke gøre et stort engagement.

"Demi-permanent farve er en god introduktion til hårfarve," siger Lewellyn. "Hvis du er nervøs over processen, er det perfekt, fordi det vil falme væk indenfor en måned eller deromkring." Og fordi du ikke får indlysende rødder, er du ikke forpligtet til at holde farve dit hår regelmæssigt.

UNDERSØGELSE: Blondiner tjene flere penge

Et par demi-permanente farver til at prøve hjemme:

Clairol Natural Instincts: Fortified med antioxidanter, hjælper denne formel håret sig med at beskytte sig mod frie radikaler under farveprocessen. I 22 nuancer; $ 9.

L'Oréal Paris Healthy Look Creme Gloss Farve: Denne ammoniakfri formel efterlader håret glans, mens du blander væk gryder. I 21 nuancer; $ 10.

Garnier HerbaShine Color Creme: Nærende bambusekstrakt gør håret hårdt, mens det farver. I 18 nuancer; $ 8.

Populært emne.