Sig farvel til Grays

Sig farvel til Grays
Sig farvel til Grays
Anonim

Videnskaben bag Grays

Det er længe blevet antaget, at vi går grå, når cellerne i hårsækkenet (kaldet melanocytter) stopper med at injicere trådene med melanin. For de fleste begynder de første dystre strande at springe op engang i midten af 30'erne til begyndelsen af 40'erne, men for nogle sker det endnu tidligere end det. Resultatet: et ufigureret hår, der på trods af dets grå udseende faktisk er hvidt.

"Hver hårfollikel stopper med at producere melanin på forskellige tidspunkter, så kombinationen af hvide hår ligger mod andre farvede tråde, hvilket gør dem til at blive grå", siger Perry Romanowski, en kosmetisk kemiker i Chicago.

Men et gennembrud for tre år siden ved University of Bradford i Storbritannien fandt, at det kun var halvdelen af det grå hårpuslespil. De opdagede, at ungdommelige hårceller producerer hydrogenperoxid, der bliver omdannet til hydrogen og ilt. Men da vi bliver ældre, begynder selv det system at bremse og efterlade håret til (i det væsentlige) blegemiddelstrenge udefra.

Genetik spiller også en rolle, ligesom genotoksisk stress (kemiske stressorer, der medfører DNA-beskadigelse), ikke den almindelig-'ol mine-kids-er-kørsel-mig-crazy nærkamp. (Selv om en stresset livshændelse som skilsmisse eller sygdom kan udløse en tilstand, der får håret til at kaste hurtigere, og det regenererede hår kan vokse tilbage i gråt).

FORSKNING: Genotoksisk stress påvirker hårgrå

At farve eller ikke at farve

Så nu er håret i det væsentlige farveløst, skal det være let at tilføje det kemisk igen, ikke? Desværre ikke. "Gråt hår mangler helt mangel på melanin og har ikke noget at bakke op i pigmenterne, så farven fremstår skyllet ud", siger Ni'Kita Wilson, YouBeauty Cosmetic Chemistry Expert. Tænk på det som hvid maling på en hvid væg mod et lag af hvid maling på et glasvindue; farven vil ikke være så udtalt.

Farvelægning kan være svært, men det er ikke umuligt. Svarte og brune toner vil have den nemmeste tid at genoplive deres tråde som "mørkere farvestoffer absorberes bedst af gråt hår", siger Romanowski. Og selvom blondiner og rødhårede må arbejde hårdere for at samle de så beskedne tråde, er grays ikke så tydelige på lysere nuancer, som de er på dybere.

MERE: Den bedste hårfarve til din skintone

For låse, der er omkring 20 til 25 procent grå, skal du bruge en demi- eller semi-permanent hårfarve, der er tættest på din naturlige tone for at blande gryderne med minimal skade på håret. Begge typer indstiller farve uden ammoniak, men den demi-permanente farve "bruger en stærkere koncentration af hydrogenperoxid til at åbne hårets udskæring og injicere mere farve", siger Romanowski. Som følge heraf varer demi-permanent farve næsten dobbelt så lang som semipermanent. Semi-permanent farve giver en rig og skinnende farve, men udtørrer i seks til 12 shampooer.

FORSKNING: Dit hår kan få dig til at se yngre ud

Hvis mere end halvdelen af dit hår er gråt, skal du tage den permanente farvevej. Permanent hårfarve indeholder ammoniak, der åbner håret, så farverne kan trænge ind.

Mange farvestoffer anbefaler ikke at tage udfordringen ved at farve grå hår selv - i det mindste ikke første gang. "Gråt hår er ikke noget, du vil tage en chance på," siger Vasken Demirjian, en hårfarve og ejer af en salon i White Plains, New York. "Se en farvekunstner, der har studeret farve og har haft mange års praksis." Husk også, at hvis tingene går som du selv gør, kan farvekorrektionen koste mere end et almindeligt salongbesøg til farvning.

Skjuler Grays

Uanset om du er mellem salonbesøg eller begynder at se et par grays pop op, kan produkter med midlertidig hårfarve gøre underværker takket være idiotsikker ansøgning og en bred vifte af farvevalg. Følgende produkter skjuler grays effektivt og hjælper med at opretholde hårets sundhed.

GALLERI: Berømtheder med grå hår

Populært emne.