Aging Hair: Håndtering af øget Frizz

Aging Hair: Håndtering af øget Frizz
Aging Hair: Håndtering af øget Frizz
Anonim
Thinkstock / Illustration af Nate Bear
Image
Image

Ikke at tilføje brændstof til frygt for ældning ild, men kun at koncentrere sig på din hud kan ikke være ungdomens hellige gral.

Håret går gennem sin egen uvelkomne omdannelse, som årene går forbi, og mens grays er det mest oplagte tegn på aldrende hår, viser beviset, at individuelle tråde også ændrer sig i tekstur. Ja, dine tidligere glatte voksende tråde kan begynde at dukke op fra din hovedbund på en mere bølget og kinky måde.

Alvorligt, hvad er næste på dagsordenen for aldring?

QUIZ: Hvor gammel er dit hår?

En undersøgelse viste en statistisk signifikant stigning i den enkelte hårkrumning mellem 10 og 60 år, hvilket også medfører et tab af glans og glathed. Sæt klart, du kan forvente, at dit hår bliver mere fri og mindre skinnende, som regel starter omkring dit fjerde årti. "Det er uklart, hvorfor det sker," siger Jeni Thomas, seniorforsker hos Procter & Gamble. "Dette er en af de aldersrelaterede hårændringer, der er mindst forstået, selv om undersøgelser tyder på, at forandringen sker." Mens undersøgelsen fokuserede på japanske kvinder, siger Thomas resultaterne tyder på, at disse uvelkomne ændringer kan påvirke alle etniciteter.

Enhver kvinde, der pludselig plages af renegade flyveveje, der er uslebne, vil være enige.

Denne helt nye vækstmønstersituation, sammenholdt med det faktum, at den naturlige produktion af hovedbundsolier falder hvert år, kan føre til usynlige resultater for dit hoved. Men nok med de dårlige nyheder-bjørne ting, er alt, hvad nogen vil vide, hvordan man kæmper for frizz. Thomas siger, at det handler om fugt. "Uden hårets naturlige olier kan det føle sig groft og tørt og mere tilbøjeligt til at skade. Skær ned på beskadigende stilvaner som flade strygninger og kemiske behandlinger, og brug balsamering så langt op i hårfibrene som muligt ", siger hun.

MERE: Vi prøvede det: Frizz Busters

Frederic Fekkai stylist Anthony Sorensen, der har tendens til håret til den ultimative store dame Martha Stewart, siger nøglen er at genoprette og bevare fugt, så håret ser ud og føles mere blødt og glat. "Anti-aging" hårprodukter kan lyde som BS, men legit som Pantene Expert Collection Age Defy-linjen er formuleret for at give hydratisering og beskyttelse uden at veje håret ned. "Undgå alt, der er højt i ammoniak og alkohol, fordi disse ingredienser tørrer, og i stedet søger produkter med fugtighedsgivende ingredienser som olivenolie," siger Sorensen. Gør venner med masker og efterladt balsam, og sørg for at anvende fugtighedsgivende produkter inden varmestyling.

Ifølge hendes trofaste stylist mener fru Martha, at linjen Fekkai Salon Technician er en god ting fordi det hydrerer og forhindrer brassiness, uanset om du er grå eller du har farvet dit hår. Med tanke på farvestof siger Sorensen, at gå mørkere kan være konditionering til håret, men lettere nuancer og højdepunkter kan være helt tørre, så husk det, før du begår en blond livsstil.

Med øgede kinks og frizz bliver selv det retfærdigste hår mindre håndterbart, og du vil opdage, at det ikke ligger på samme måde som det gjorde i din ungdom. Wash-and-go gals må muligvis tilpasse deres styling regime til at omfatte udjævning blowouts og mere volumen på rødderne for at dække "puffiness", der kommer med uregelmæssig tekstur. Men alt håb er ikke tabt. Med lidt indsats vil du opdage, at smukke og sunde hår ikke kun er for nylige college grads-tænk Julianne Moore, Brooke Shields og Courteney Cox, som ikke er Hollywood-indénues, men har den slags hår, hver kvinde kaster.

GALLERI: Hot Hair Olier: Hvad virker?

Populært emne.