Tag 15 år af dit hår

Tag 15 år af dit hår
Tag 15 år af dit hår
Anonim

- 5 år: Erobre Frizz

Fakta: Håret bliver friere med alderen. De enkelte tråde bliver kortere over tid, og svage pletter hvor hårbøjningerne lader fugt ind og ud. Selv de mest ligehårede damer kan pludselig mærke afskedigede kinky tråde, der sætter sig fast i vilje. Hvis dit hår har en masse naturlig tekstur, kan du bemærke, at dit hår er sværere at style.

Invester i fugtighedsbestandig hårpleje (vi kan lide Det er en 10 Miracle Leave-In Potion Plus Keratin), og se efter ord som "udjævning" og "slank", når du handler til shampoo og balsam. Du kan blive fristet til at springe over balsam, fordi du tror, at det vil veje dit hår, men i-bruser fugtgivende er nøglen til at forhindre frizz. (Yarok Feed Your Volume Conditioner er designet til denne meget formål-letvægts frizz kontrol.) Efter dit brusebad, blødt blidt hår med et microfiber hår håndklæde. Gnidning med et almindeligt håndklæde er en envejsbillet til Frizzville.

QUIZ: Hvor gammel ser dit hår ud?

- 8 år: Stop Split End Cycle

På den evolutionsmæssige skala af ting er det unge hår sundt nok til at modstå daglig slitage. Som hår aldrer sin tyndere, stivere tekstur kan ikke håndtere den samme bøjning og stress. Ergo, brudte, klæbende stykker og fuzzy, flossede ender gør dit hår til at se ældre ud.

Den eneste måde at slippe af med splitte ender er at skære dem af, så trin et: Planlæg regelmæssige trimmer. Vi taler hver sjette uge. Det alene vil få dit hår til at se uendeligt sundere.

Derefter skal du minimere varmestyling, så godt du kan, og arbejde dybt konditionerende hårmasker i rotationen. Børste og kam fint. Vådtråd er mere tilbøjelige til at ødelægge, så brug en bred tandkamme og træk forsigtigt ud tangles ud fra enderne. Stramme ponytails på samme sted hver dag kan strække håret, indtil tråde snapper. Lad dit hår ned igen og igen, og aldrig rive båndene ud. Slap forsigtigt ok?

- 10 år: Skift farve

Et af de kendetegnende tegn på aldring er grå hår, men det er i det mindste let at dække, ikke?

Hvis du vil dække grays, er der et par ting at huske på. (Og hvis du ikke gør det, er der måder at gå grå, grasiøst.) Hvis du farve dit hår en ensartet, mørk farve, være forberedt på vedligeholdelse. Hår vokser en halv tomme om måneden, så dine rødder vil ligne et fyrtårn om natten mod mørk farve. For mere håndterbar vedligeholdelse skal du tale med din farvelæge om en lysere nuance eller blot tilføje nogle strategiske højdepunkter i hele dit hår for at hjælpe med at blande det grå.

Også få venner med udvaskning af root-touch-ups. Tjek din lokale skønhed forsyning butik eller søg online for mærker som Touchback og Grey Away. Root touch-ups kommer i markør form, spray-on og pulver, så det vil tage nogle eksperimenterende at finde den formel, der fungerer bedst for dig.

- 15 år: tackle tynde strande

Så meget som 30 procent af kvinderne oplever en form for hårudtynding, som normalt først bemærkes med alderen som en skinnere hestehale eller når du ser mere synlig hovedbund kigger ud. Tykt hår skriger "ungdom", hvilket gør udtynding af en hård pille til at sluge.

Spille rundt med dit hårklipp kan dække problemet, så tal med din stylist om at tilføje volumen og hoppe. Tilføjelse af fortykkelsesprodukter (såsom Pantene AgeDefy Advanced Thickening Treatment) til din skønhed arsenal kan også hjælpe. Så se til at finde ud af roden af problemet (ooh, dårlig vittighed). En sund-hår kost kan arbejde vidundere om at styrke forsvindende tråde, som kan visse kosttilskud, såsom biotin.

MERE: 7 Fixes for tyndt hår

Populært emne.