Hvad er det med keratin?

Hvad er det med keratin?
Hvad er det med keratin?
Anonim

Fra stylingbehandlinger til rettingskomplekser og dybe balsamere virker det, at den store keratin tidevand har fejet over alle hårprodukter på markedet i dag. Med proteinet, der forekommer i et så bredt udvalg af genstande, kan det være forvirrende at dechifrere, hvad det er, det keratin gør, og for hvilket hårtype det passer bedst. For eksempel er keratin-branded hårplejeprodukter kun for dem, der har haft keratinholdige behandlinger? Og nogle forbrugere er endda bekymrede over ingrediensens sikkerhed, da det findes i utallige røgformler, der indeholder kontroversielle aktivstoffer, som formaldehyd, der kan beskadige hår.

MERE: BB Cream til … dit hår?

Eksperter siger at du kan slappe af: Keratin har eksisteret i lang tid, og dens funktion er kun en beskyttelse. "Keratin forstærker dit hår," YouBeauty Cosmetic Chemistry Expert Ni'Kita Wilson. "Det er et protein, der danner en film på hårstrenger, hvilket skaber en stilladslignende struktur, der passer til alle hårtyper," tilføjer hun. Så hvad enten det er fint, tykt, normalt eller kemisk behandlet, kan dit hår nyde godt af den midlertidige barrierekeratin skaber mellem tråde og dit miljø. Det er de andre ingredienser i formlen, der bestemmer om et produkt virker bedst for dig.

MERE: Få fakta om farve-sikker shampoo

På apoteket tager keratin et centralt skridt i en flod af nye lanceringer. Pantene Advanced Keratin Reparation Split End Fuser og 60 Second Therapy Ampuller (hver $ 14.99) er begge stærkt koncentreret behandlinger, der fokuserer på slibede tråde og tørhed. Tresemmé har inkorporeret proteinet i sin Keratin Glat Shampoo, Smoothing Serum og Heat Protection Spray ($ 5- $ 10) for specifikt at målrette skader-induceret frizz for en slankere finish. I prestigebutikker er keratin sammen med mere elegante ingredienser. AG Reconstruct Intense Anti-Breaking Mask ($ 24) blander silkeproteiner og sheasmør med keratin og panthenol for intensivt at hydrere hår, der har brug for genopbygning. KeratinPerfect 30-dages brasilianske hårglatningssystem Essentials Collection ($ 95) rummer to shampooer, en balsam, udjævningsbehandlinger og en daglig spray, som smelter proteinet til rudeflader, hvor naturlig keratin er blevet udarmet for hurtigere slag og stil. I mellemtiden har Phyto smidigt tilsat hydrolyseret keratin til Phytovolume Actif Maximizing Volume Spray ($ 28) for fint, slap hår til fysisk at bygge omkrans og tekstur omkring tråde.

QUIZ: Hvor sundt ser dit hår ud?

Keratin er en tendens, der ikke ser ud til at falme når som helst snart - men tælle dette som en af de sjældne crazes, der er helt værd at hype.

Populært emne.