Skadekontrol: Innovationer i hårfarve

Skadekontrol: Innovationer i hårfarve
Skadekontrol: Innovationer i hårfarve
Anonim

Professionelle, permanente farveprodukter og deres DIY-kolleger er ofte afhængige af ammoniak, en skadelig kemisk forbindelse, der åbner håret, så den nye ønskede skygge kan trænge igennem grundigt. Selvom det er effektivt, forårsager dets barske natur nogle gange irritation og en brændende fornemmelse, der gør en farveaftale tilsyneladende tortur til nogle. Men selvom du ikke er tilbøjelig til allergiske reaktioner, er farvningsprocessen stadig en væsentlig årsag til kedelige, frizzy tråde. "Ammoniak kan svække håret og gøre det kedeligt ved at strippe det ydre lag af hver aksel," siger Elizabeth Tanzi, M.D, en Washington, D.C., dermatolog.

MERE: En sundere måde at fremhæve

For at blødgøre blæset debuterede L'Oréal Professionnel i INOA (som står for Innovation No Ammonia) i 2011. Det var et alternativ til alternativer til spil til traditionelle farvestoffer, takket være brugen af et lugtløst kemikalie, monoethanolamin (eller MEA) til Åbn hårets aksel. Mens banebrydende havde den blidere version visse begrænsninger-at være i stand til at mørke tråde kun en skygge, ikke at lette eller skjule grays. Siden da har L'Oréal-kemikere opdaget en måde at øge effektiviteten af MEA, hvilket giver ammoniak-averse forbrugere flere muligheder og en bredere farvepalet. Denne nye teknologi, der fremstår for første gang i en hjemmefarve, er i Garnier (som ejes af L'Oréal) Olia at-home farve linje. Den indeholder MEA og en oliegel (dublet Oleogel), der strøer og betingelser det ydre lag af hårstrenge for at bevare styrke.

Ifølge selskabet, Olia-som indeholder 24 nuancer og er infunderet med duftende, blomsterbaserede olier-kan løfte farve op til tre niveauer. "Det er en spændende mulighed, der leverer blødere, skinnere og sundere hår", siger Kyle White, en New York-baseret celebrity colorist med Garnier, der har brugt linjen på sine kunder. "Tænk på det på denne måde: Hvis ammoniak er sukker, er MEA Stevia."

MERE: Den bedste hårfarve til din skintone

Ud over ammoniak har nogle virksomheder også elimineret PPD (også kendt som PTD) - petroleumsafledte farvestoffer, der almindeligvis anvendes i hårfarvepigmenter, der kan forårsage alvorlige allergiske reaktioner - fra deres formler. I stedet bruger de plante- eller grøntsagsbaserede versioner til farvet hår. Selv om det er mindre effektivt (pigmentet, mere som en skylning, varer kun seks eller syv shampooer i modsætning til fire til seks uger med et semipermanent farvestof), er de en sundhedsbevidst mulighed for mænd og kvinder, der simpelthen søger at maskere grays. Aubrey Organics Color Me Natural er et sådant mærke, der skjuler sølvfarvede rødder på mørkebrune tråde.

Lush Henna Hair Dyes kommer i fire nuancer til forsigtigt at dække gråspirer på rødhår og brunetter, mens du konditionerer og giver skinne. "Plantebaserede farvestoffer er sundere for håret, "siger Melissa Harvey, en New York-baseret konsulenttrikolog (hårforsker) med hårvækstfirmaet Bio Follicle. "Men da de går dybere ind i kutiklen med hver applikation, gør det det svært for alle, der ønsker at gå lysere."

MERE: Er der brug for farve-sikker shampoo virkelig nødvendigt?

Populært emne.