Spørg en forsker: Kan jeg omvendt grå hår?

Spørg en forsker: Kan jeg omvendt grå hår?
Spørg en forsker: Kan jeg omvendt grå hår?
Anonim

Videnskabsmanden:

Des Tobin, professor i cellebiologi og direktør for Center for Hudvidenskab ved University of Bradford i Storbritannien.

Svaret: Undskyld, ingen terninger. Du kan heller ikke forsinke begyndelsen af graying eller reversere det, når det er sket.Hair får sin farve fra melanocytter, pigmentproducerende celler, der bor tæt på hvert hårs bund. Som et hår vokser det absorberer pigment, kaldet melanin. Farven, der resulterer, afhænger af forholdet mellem eumelanin (som er sort / brun) og pheomelanin (rød / blond), og det bestemmes af genetik, hormoner og alder. Derfor bliver blonde børn ofte brunette efter puberteten - og hvorfor de bliver grå som ældre voksne.

Graying sker, når dine melanocytter begynder at producere mindre melanin, undlader at producere melanin helt eller blot dør af. Forskere har også fundet ud af, at hydrogenperoxid (et stærkt blegemiddel) produceres naturligt i hårsækkenet, men det nedbrydes af enzymer. Når du er gammel, svinder disse enzymer, hvilket gør hydrogenperoxidet blødt hår udefra. De fleste vil have noget gråt hår ved deres 50th fødselsdage. Forskellige etniske grupper har tendens til at gå grå i forskellige aldre. I almindelighed er gennemsnittet på midten af 30'erne for kaukasiere, slutningen af 30'erne for asiater og midten af 40'erne for folk med afrikansk afstamning.

Men nogle mennesker får salt og peber i deres 20'ere, mens andre holder fast i deres hårfarve, indtil de er 80. Der er nogle interessante undtagelser fra "grå til godt" -reglen. Visse stoffer har været forbundet med hårdæmpning, og kræftpatienter, der har gennemgået strålebehandling i hovedbunden, har konstateret, at de bestrålede områder kan begynde at producere pigmenteret hår igen. Det er klart, at disse ikke er brugbare daglige løsninger. I laboratoriet, forskere har har været i stand til at genstarte melaninproduktionen i melanocytter, der ikke har produceret pigment på lang tid, så en behandling af gråt hår på et eller andet tidspunkt i fremtiden er ikke ude af spørgsmålet. Men det er heller ikke lige i horisonten.

MERE PÅ GRØGHÅR FRA vores portal

Videnskaben om selvblegende hårDen Sandhed om Grå Hår og Stresshår Farve Idéer til Aging LocksQuiz: Hvor gammel ser dit hår ud?

Populært emne.