Grå Hårpleje: Har videnskab endelig fundet det?

Grå Hårpleje: Har videnskab endelig fundet det?
Grå Hårpleje: Har videnskab endelig fundet det?
Anonim

En april 2013-undersøgelse vil uden tvivl lade hårfarvestofferne se rødt. Ifølge en fælles gruppe forskere ved Tysklands Institut for Pigmentarforstyrrelser hos EM Arndt University of Greifswald og Det Forenede Kongeriges Center for Hudvidenskab ved University of Bradford, har de støde på en kur mod grå hår. Først en mini science-lektion: Gråt hår er resultatet af oxidativt stress, der forårsager, at hydrogenperoxid ophobes i hårsækken. Som reaktion blegner hårstrengen sig i det væsentlige, fra indersiden ud.

MERE: Videnskaben om, hvordan Hair Grays

I undersøgelsen synes processen at blive imødegået med anvendelsen af et topisk kompleks, der hedder PC-KUS, som omdanner hydrogenperoxid til vand og oxygen. Forskningen afslørede også, at forbindelsen virkede lignende magi for en gruppe på 2.411 patienter med hudtilstanden kendt som vitiligo, hvilket er præget af hvide pletter på huden forårsaget af pigmenttab. Kan det virkelig være sandt - endelig en kur mod grå hår? Muligvis siger Joshua Zeichner, M.D., direktør for kosmetisk og klinisk forskning ved Mount Sinai Medical Center's afdeling for dermatologi.

"Tanken om, at tab af pigmentering i hår og hud er relateret, er ekstremt interessant på et grundlæggende videnskabsniveau," siger han. "Den traditionelle behandling af gråt hår med hårfarve er kosmetisk og kommer ikke til roden af problemet," forklarer han. "En behandling, der forhindrer eller reverserer den underliggende graderingsproces, vil revolutionere vores tilgang til hårpleje."

MERE: Vores Pick For En Instant Grey Root Touch-Up

Mens nyhederne kan have blondiner, rødhår og brunetter af enhver tone, der glæder sig over hele verden, er nyhederne også banebrydende for patienter, der lider af vitiligo, en fælles tilstand, der påvirker livskvaliteten betydeligt, siger Zeichner. Og resultaterne viser endnu engang, hvordan oxidativ stress spiller en rolle i mange sygdomme, fra kræft og hjertesygdom, til rynker og nu endog gråt hår. "Oxidativ stresss rolle i depigmenterende forhold styrker behovet for antioxidanter, både topisk påført og indtaget via en sund kost", rådgiver Zeichner.

Heldigvis er der ingen deprivation her; antioxidanter er ofte en lækker sød og energisk kosttilsætning. Bare tjene en anden hjælp af super antioxidant-rige fødevarer som blåbær, jordbær, Red Delicious og Granny Smith æbler, kirsebær og grøn te. Hvis du er fan af bønner, pakker røde, nyrer og pinto sorter den mest antioxidant punch. Denne potentielt livsforandrende nyhed er stadig i forskningsfasen, men vi vil være sikker på at rapportere den anden, der er en behandling til rådighed.

QUIZ: Hvor gammel ser dit hår ud?

Populært emne.