Du gør din hjemme-farve på hjemmet forkert (men vi kan hjælpe!)

Du gør din hjemme-farve på hjemmet forkert (men vi kan hjælpe!)
Du gør din hjemme-farve på hjemmet forkert (men vi kan hjælpe!)
Anonim
Image
Image

Alle har deres egen hårfarvestofshistorie: Du har draget et par Pinot Grigios, købt boksfarve på et indfald og troede det var på tide at gå blondt … kun for at vågne op om morgenen, og med halvt bleket hår tog det tre dyre salonbesøg til rettelse. Selvom dit hjemme-farvestof job ikke involverer alkohol (og det virkelig, burde det virkelig ikke), er der langt mere at vide om farvning af dit hår end bare, hvilken farve man skal prøve. Og chancerne er, medmindre du er hårfarve selv, er du lidt i mørket om farvning. Ja, hårfarve ordspil beregnet.

Vi talte med Drew Shetler, en stjernekolorist på Coven Salon i Seattle, om alle de vanvittige løsninger, hun har lavet gennem årene på klienter, der lavede en stor hårfejl hjemme. Her er hvad du behøver at vide, så du ikke ender i hendes salonstol med en utilsigtet skunk 'do:

Antag ikke det, fordi en farve ser godt ud på en kasse, at den ser godt ud på dig.

Hårfarvebokse kan sige "brun" eller "rød", men de angiver ikke kølige versus varme toner eller andre faktorer, der kommer i spil, når du vælger den rigtige farve. Hvis du har brug for en anden mening, tag med din ven, der var et design stort og har hendes øje farverne. Og antager ikke, at "medium rød" fra et mærke vil se ud som "medium rød" fra et andet mærke; alle har deres egne formler og bruger deres egen lingo. Det er som om, hvordan du bærer tre forskellige jeansstørrelser på tre forskellige butikker.

Antag ikke alle dele af dit hår er skabt ens.

Shetler siger, at de fleste nybegyndere i hjemmet dyers gør en stor fejl: trækker farven hele vejen igennem enderne. Men du vil have enderne til at matche resten af dit hoved, ikke? Det er ikke helt så enkelt. "Enderne er den mest porøse og tørre del af dit hår," forklarer hun. "De opsuger farvemolekyler som en svamp. Så det der ofte sker er, at enderne bliver mørkere end rødderne. Inky, mat sort hår kan være køligt, hvis du går til et witchy udseende, men generelt er det uflatterende for de fleste. "Dette er også en god tid at investere i flere spejle; For at forhindre stribet, ujævn farve skal du kunne se dit hår fra flere vinkler og sørge for, at du ikke savnede et sted.

Brug ikke nødvendigvis hele boksen.

Afhængigt af dit hår tekstur og længde, kan du ikke bruge hele pakken af farvestof. Hårfarveselskaber skal gætte, hvad den gennemsnitlige kvindes hår er, når man beslutter, hvor meget farvestof der skal sættes i æsken, og at den gennemsnitlige kvinde måske ikke er som dig. Brug din bedste dømmekraft her: Hvis dit hår er dækket, og der stadig er en halv boks tilbage, betrag det som et forskud næste gang du gør din farve.

Gå ikke til ekstremer fra get-go.

Små skridt! Hvis du aldrig har farvet dit eget hår før, vælger du din farve ikke mere end tre nuancer mørkere eller lettere end din faktiske farve. Den rosa skygge kan se fantastisk ud på boksen (og på Pink), men husk at hvis du ikke bleger dit hår først, vil den rosa blandes med din naturlige farve og komme ud potentielt funky - og ikke på en god måde. Nyd langsomt til at farve dit hår med en skygge svarende til din egen farve, så du kan se, hvordan det virker med din hudfarve og tone. Vi hader at lyde som din mor her, men du kan altid gå mere drastisk næste gang!

Farver ikke dit hår grønt ved et uheld. (Lad ikke grine! Det sker.)

Det lyder galt, men det er sandt: selvom du har købt sort hårfarve, har det faktisk noget grønt i det. Det gælder for næsten alle nuancer på markedet. "Grøn pigment sættes i hårfarve for at annullere varmen, der kommer fra løft / lynhår," siger Shetler. "Hårfarve kommer alle tilbage til farvehjulet. Hvis du ikke løfter, men bare deponerer, vil du bare se den grønne, fordi den ikke afbryder nogen røde toner. Jeg var selv et offer for denne selv, da jeg ville bruge boksfarve! "Dette kan også ske, hvis der er blåt farvestof oven på blondt farvet hår, som engang skete med YouBeauty's redaktør.

Sidst men ikke mindst: Ombré er bedst overladt til fagfolk. Jeg håber, at jeg ikke skræmmer bejesus ud af dig når det kommer til hjemfarvning - med øvelse og et godt øje for farve, du kan master hjemmefarve. Men jeg er bare ærlig, når jeg advarer om, at når det kommer til noget mere kompliceret, som ombre eller balayage, er du bedst at forlade dine låse i hænderne på en professionel. Selv stylister har nogle gange brug for hjælp til at mastere disse hårtendenser, og de har fordelen af spejle fra alle vinkler og ekstra håndsæt.

Glad hårfarvning!

Populært emne.