Hvorfor vælger jeg at gå naturligt med mit hår

Hvorfor vælger jeg at gå naturligt med mit hår
Hvorfor vælger jeg at gå naturligt med mit hår
Anonim

"Du ligner den sorte fyr fra" Miami Vice ", sagde min bror, kun få minutter efter at mine tresser landede på køkkenet. Som man kunne forestille sig, var de ikke de første ord, jeg ønskede at høre efter at have tilladt min mor at skære mit hår tilbage i 2001. Du kunne sige, at det ligner Philip Michael Thomas, skuespilleren, der spillede Detective Rico Tubbs på 80'erne copserien med Don Johnson, var lav på min liste over prioriteter med denne store hugge. Ergo, den oplevelse med mit nye hår var kortvarig og kort elskede: Jeg var tilbage til mine kvartalslige relaxers, også kendt som kremet revne, efter mindre end et år. Her var jeg igen i 2008, mulling mulige frisurer, mens du skriver nyheder fra en opstart på Wall Street. Mit hår lignede ikke længere en våd jheri krølle; i stedet havde det været afslappet i indgivelsen af rethed. Ved alle fremtoninger var det sundt og krævede minimal vedligeholdelse. Jeg behøvede ikke længere at køre hjempunktet Jeg er ikke mit hår, en tro som havde opfordret min beslutning om at skære det næsten et årti tidligere.

Image
Image

Men at finde ud af, hvordan jeg kunne trække mit nye udseende ville blive en smerte. Du ser, jeg valgte at gå naturligt længe før den sorte hårdokumentar "Godt hår", længe før sorte hårfællesskaber blev en bevægelse, og længe før New York Times hoppede på sene tog med en artikel, der annoncerer "Krøller får deres groove tilbage" (gør brune mennesker til en fodnote i noget, de har ført). Desuden skød udsigten til at gå til mit job og blive bedt om at forklare mit "nye" hår under overgangen.

Image
Image

I det mindste denne gang kom jeg væbnet med den tidligere oplevelse af at være gået naturlig før, omend kort. Baseret på mit hår CV, vidste jeg en ting: Jeg er ikke Rihanna, og jeg kan ikke trække kort hår. Uanset hvor mange mærkelige gamle mænd forsøgte at samle mig op, da jeg havde min korte 2001 ', besluttede jeg at lade mit hår "vokse ud" i stedet for at gøre den store hugge. Hvad det betød, var at jeg måtte tage et par saks i hovedet, da den nye vækst - hårdt hår - kom ind og de permanent lige ender gik langt længere ned i hovedbunden. Det betød også at arbejde med to forskellige teksturer på mit hår. I denne udvidelsesfase slid jeg mit hår lige mere end krøllet i begyndelsen. Selvom det så usædvanligt, var det langt mere tiltalende end at se ud som en lurvet kinnet Obama. Ja, da jeg sendte et billede fra den første iteration af mit naturlige hår, reagerede kommentar sektionen på min Facebook side mine slående ligheder til præsident Barack Obama. (Tak, fyre.) Som de fleste kvinder gør det store skridt for at gå naturligt, var processen vanskelig. Det er ikke nemt; lad ikke nogen fortælle dig noget andet. Hvis dit hår ligner min, vil du bruge masser af tid til at løsne og bruge mange penge på de relevante produkter. Søgen efter den rigtige balsam - tørhed er fjenden af naturligt hår - bliver en livstid forfølgelse. I de sværeste tider vil den cremede knæk ringe til dig. Selv seks år senere, kører jeg nogle gange, når jeg ser et billede af no-lye concoction. Disse tanker ekko i mit hoved:Dit hår ville være så meget lettere at vedligeholde.Du behøver ikke at fjerne dit hår.Du ville bruge mindre penge.Måske ser du bedre ud på interviews med lige hår.I dag er det lettere at ignorere disse tanker, fordi jeg har mange år med at være relaxer-fri under mit bælte. Og hvis jeg virkelig vil, kan jeg efterligne relaxer oplevelsen med blot et blowout eller et fladt jern. Men jeg brøler på himmelen, hvis det regner på en dag, hvor jeg besluttede at få mit hår rettet ud ved hjælp af en enhed mod et kemikalie. Dråberne vand og fugtighed fra himlen vil øjeblikkeligt vende mit hår tilbage til sin naturlige krøllede Afro-stat og tilføjes en smule frizz, hvilket slår formålet med de to timer, jeg har brugt i en salonstol, gør mit hår lige. Men hvad er vigtigt er det jeg elsker mit hår. Jeg er ligeglad med, hvad folk tænker eller om mit hår har stor samfundsmæssig værdi; Jeg elsker mit hår, fordi det er MITT hår. Og det gør det godt, at jeg ligner den sorte fyr fra "Miami Vice."

Populært emne.