Kombinations hud, dekodet

Kombinations hud, dekodet
Kombinations hud, dekodet
Anonim

Som navnet antyder, er kombinationsskind virkelig to hudtyper i en. "Det har tendens til at være olieagtig på panden, næse og hage, men tørre rundt om kinder og templer", siger dermatologen Francesca Fusco i New York City. Svage tilfælde vil have nogle hudorme og lidt glans i t-zonen og lidt tæthed på ansigtets sider - men i ekstreme tilfælde er det en galningkombination af akne og sandpapirhud. Videnskaben Fedtet hud sker, når testosteronniveauet stiger, og din krop konverterer dem til DHT, som udløser talgkirtler for at producere mere talg. (Stress, din menstruationscyklus, graviditet, p-piller og visse medikamenter og kost har alle indflydelse på den delikate hormonbalance og derfor også hvor meget olie din hud producerer.) QUIZ: Hvad er din hudtype? Når overskydende talg blandes med døde hudceller og bakterier, bliver porerne tilstoppede til at danne hudorme, whiteheads, bumser og cyster. Tørre, flakket hud er derimod højst sandsynligt, at dets beskyttende barriere er beskadiget af hormonelle udsving, hårde rensemidler eller udsættelse for kold, tør luft. Årsager Hvordan kan huden være både olieagtig og tør? Hver pore indeholder en talgkirtlen, der udskiller olie - og du har flere porer på din pande, næse og hage end i resten af dit ansigt, hvilket betyder at du kan bryde ud på din t-zone, men har tendens til at have tørre kinder. Den forkerte slags hudpleje kan forværre problemet: "Folk ser blackheads og nåer til acneprodukter," siger Dr. Fusco. "Hvis du bruger dem over hele dit ansigt, kan du fjerne de tørre områder af olier, der er nødvendige for din sunde, hydreret hud." Galleri: Hudplejeprodukter til kombination hud Tips til kombinationshud

  • Vask dit ansigt med en mild, sæbefri rengøringsmiddel til ikke at fjerne striberne i dit ansigt. * Vær ikke bange for at bruge forskellige produkter på forskellige dele af dit ansigt.
  • Påfør toner, der kun indeholder salicylsyre på t-zonen, og spot-treat breakouts med benzoylperoxid eller svovlholdige produkter.
  • Brug olieabsorberende produkter som blottingpapir eller lermasker på din pande, næse og hage til at skære glans.
  • Påfør en lotion, der indeholder en alfa hydroxysyre (som glycolsyre) over hele ansigtet for at holde porerne rene. Hvis dine kinder stadig føler sig tørre, lag på en tungere creme.

Populært emne.