Alle fakta bag Botox

Alle fakta bag Botox
Alle fakta bag Botox
Anonim

Mere end nogen anden procedure er botulinumtoksin type A, mere kendt som Botox, kommet for at repræsentere offentlighedens fascination med kosmetisk kirurgi. Oprindelig identificeret som et toksin fra Clostridium botulinum-bakterier, blev Botox først anvendt i 1977 til behandling af strabismus, et problem med øjenmusklerne. Food and Drug Administration godkendte det i 1989 til dette formål. Da det senere blev brugt til at behandle ukontrollerede muskelspasmer i ansigtet, havde patienter færre rynker i huden over den behandlede muskel. Læger begyndte at bruge Botox af kosmetiske årsager i 1996, og FDA godkendte denne brug i 2002.

Botox er stor forretning

Sixty-five tusinde Botox-injektioner blev udført i 1997. I 2005 var der 3,3 millioner injektioner alene i USA. Producenten Allergan solgte $ 831 mio. I 2005. Denne meteoriske stigning skyldes en række faktorer. Først og fremmest virker lægemidlet. Det gør hvad det skal gøre, med et minimum af tilhørende problemer. Kombiner denne kendsgerning med offentlighedens voksende ønske om at se unge, stigningen i levetiden og et stærkt konkurrencepræget erhvervsklima, og du har formlen for Botox succes. Botox er den mest almindelige af gifterne produceret af botulinumbakterier. Det bruger type A-toksin, mens andre virksomheder markedsfører lignende produkter med forskellige toksiner.

Da denne bakterie producerer en suppe af forskellige toksiner, og dyr som slanger også producerer lammende toksiner, forventer de konkurrerende produkter i fremtiden at løfte bedre eller længerevarende resultater. Ligner lidt slangeolie! Botulinum type B-toksin, markedsført som Myoblock, begynder at fungere om tre dage hurtigere end Botox. Det varer dog normalt mindre end ti uger, mens Botox varer tre til fire måneder. Myoblock kan være nyttigt hos mennesker, der er resistente over for Botox eller når de blandes med Botox for at drage fordel af begge.

Medicis Corporation vil snart markedsføre Reloxin i USA, Canada, Japan og Europa. Kaldet Dysport uden for USA, vil dette stof konkurrere med Botox. Måske vil Allergan sænke den stadig stigende pris på Botox.

RELATERET FORSKNING: Botox svækker følelse

Botox er mest almindeligt anvendt på rynkerne mellem øjenbrynene

Dette område hedder glabellaen. Musklerne mellem øjenbrynene hedder korrugatorerne og er nyttige til kun ét formål: at skabe et frygteligt udtryk. Kaldet vestigiale muskler, de var på et tidspunkt vigtigt, fordi scowling udseende skræmte væk fjender, telegraphing et overhængende angreb. Lad os håbe, at mennesker ikke længere har brug for disse muskler. Botox bruges også til at udrydde de vandrette linjer i panden. Injektionen skal placeres i pandenes midterste del; ellers vil hængende pande forekomme. Creative Botoxing kan hæve øjenbryn, aften ud asymmetri. Kråkens fødder, til siden af øjet, behandles også almindeligt. Nyere steder omfatter linjerne på næsens sider (kaldet bunny linjer) og dæmpede hager.

Modige kirurger kan injicere musklerne rundt om munden, for at mindske rynkerne på læberne og endda for at sænke overlæben i tilfælde af et 'gummy smile'. "Men seksten muskler rundt om munden bidrager alle til smilet: chancen af at injicere dem nøjagtigt symmetrisk er ikke høj. Asymmetriske injektioner gør det til at se ud som om du har haft et slagtilfælde. Og overdrivelse af injektionerne vil forårsage taleproblemer, endog kvæle. Det vil påvirke kysse og spille trompet. Jeg anbefaler ikke disse injektioner.

Nogle kirurger er begyndt at injicere halsen for at reducere de vertikale bånd. Det gør jeg kun i udvalgte patienter, kvinder med tidlige bånd og forholdsvis god hudkvalitet. Hvis det gøres for aggressivt, kan injektionen forårsage problemer med at synke. Men hvis det virker, kan det stole på behovet for en nakkeløft i mange år. Derudover injicerer nogle kirurger musklerne i hagen for at udglatte et rumplet udseende.

MERE: Beslutter at bruge Botox

Når Botox bruges i den øvre del af ansigtet, virker den i to dimensioner. Panden og øjenindsprøjtningerne er på benet. Jo længere ned i ansigtet det bruges, jo dybere det trænger ind. Den sukker næsten en halv tomme i alle retninger, og når den spredes dybt, bliver dens virkninger tredimensionelle - et interessant twist! Injektion omkring munden og i nakken er meget dicey. En nylig brug af Botox er at balancere ansigtet i tilfælde af ansigtslammelse. Efter ansigtsløftende uheld kan Botox være en livredder ved at afbalancere ansigtsmusklerne, mens de venter på, at funktionen vender tilbage.

Botox er virkelig en 'kemisk kniv' '

Det tager et par dage at se '' cut ''. Injektion af Botox i musklerne forårsager lammelse. Hvor det er injiceret, bliver krydset mellem nerverne og musklerne ødelagt. Når musklerne ikke bliver brugt, bliver rynkerne ikke konstant genskabt. I sidste ende rynkerne rent faktisk '' helbrede '': dermis bliver tykkere og rynkerne mindskes.For at forstå, hvordan dette sker, skal du overveje slagtilfælde. Dagen efter et slagtilfælde har patienten alle sine rynker, men kan ikke flytte den ene side af hendes ansigt. Et år senere har rynkerne på denne side blødgjort og formindsket. Botox gør det samme. Mange mennesker er skuffede, når rynkerne ikke forsvinder natten over. Husk at vi taler om en biologisk proces, der ligner planter, der vokser. Men kroppen kæmper Botox og begynder at reparere sig umiddelbart efter injektion.Mellem to og seks måneder senere begynder musklerne at arbejde igen. Det er tid til en anden injektion.

Langvarig Botox Brug

Målet med langsigtet Botox er at holde musklerne i stand til at reparere sig selv mellem injektioner. Efter en nerveskade er en fysioterapeut job at holde musklerne bevægelige og elektrisk stimulerede. Målet er at forhindre atrofi af musklerne, mens de venter på genvækst af nerver. Musklerne begynder at arbejde, når nerverne forbinder. Det er det modsatte med Botox. Vi ønsker at slå ned musklerne til det punkt, hvor de ikke længere kan komme sig. Efter et par års kontinuerlig brug, fortsætter Botox-effekten længere hos mange mennesker. Ved at gentage musklerne gentagne gange og sikre, at de ikke gendanner sig mellem injektioner, kan vi ødelægge dem. Igen er dette koncept det modsatte af, hvad fysioterapeuter gør for patienter med nerveskade. De stimulerer musklerne elektrisk til at forsøge at holde så meget funktion som muligt, så når musklerne ikke er spildt væk, når nervegenvækst opstår.

På den anden side bliver nogle patienter, der har brugt Botox i lang tid, resistente over for dets virkninger på grund af antistoffer, der effektivt neutraliserer Botox.

Populært emne.