Hvad er i et smil?

Hvad er i et smil?
Hvad er i et smil?
Anonim

Du kan tænke på et smil som det universelle signal om lykke, men en ny undersøgelse finder ud af, at den måde, forskellige lande rundt om i verden opfatter ansigtsudtryk på, ikke er så sort og hvid. I undersøgelsen lever 15 personer af kinesisk afstamning og 15 kaukasiere i Glasgow, London, blev der vist computergenererede ansigter, der blev ændret for at foreslå udtryk. Deltagerne blev bedt om at mærke hvert ansigt som glad, trist, overrasket, frygtelig, hæmmet eller vred.

Overraskende varierede svarene. Mens kinesiske deltagere kiggede på øjnene for at dechiffrere udtryk, fokuserede vestlige kaukasiere på øjenbryn og mund. Forskellen i fortolkningen blev set gennem ansigtsudtrykene, men opfattelsen af frygt og afsky var særligt forskellig mellem de to grupper.

QUIZ: Hvor tilfreds er du med dit ansigt?

"Vi har udført denne undersøgelse for objektivt at undersøge kulturelle forskelle i ansigtsudtrykssignaler, som et tidligere studie af vores [Jack et al., 2009] viste, at østasiatiske grupper ikke genkender ansigtsudtryk, der almindeligvis anses for at være universelle", siger leadforsker Rachael E. Jack, PhD, fra Institut for Neurovidenskab og Psykologi ved University of Glasgow, UK.

At forstå hvordan kulturelle grupper opfatter udtryk forskelligt, kan føre til mere effektiv kommunikation i en stadig mere globaliseret verden, tilføjer Jack.

Resultaterne flyver i forbindelse med den seminske afhandling om emnet-Darwins "Udtryk af følelser i mennesker og dyr" (1898) - der hævder, at ansigtsudtryk er hårdt forbundet som et evolutionært træk, der anerkendes af alle arter, uanset kultur eller oprindelse.

Andre undersøgelser i nyere tid gentager flere beviser for, at ansigtsudtryk anerkendelse er en lært færdighed, og ikke instinktiv.

I et andet studie, der også havde deltagerne mærket et ansigt så glad, vred eller trist, undersøgte forskerne i stedet omkring 80 japanske og amerikanske studerende og inkluderede fire personer på baggrund af billedet.

Mens 70 procent af østasierne sagde, at deres svar var påvirket af ansigternes udtryk i baggrundsmængden, svarede omtrent samme procentdel af vesterlændinger, at de ikke overvejede gruppen i deres beslutning om individet - et mønster, som hovedforskeren formodede kunne forbindes med individets vestlige vægt og østlige fokus på hele samfundet som en.

KOLONNE: The Power of Smiles af Art Markman, Ph.D.

"Folk, der rejses i den nordamerikanske tradition, finder det ofte nemt at isolere en person fra deres omgivelser", siger studieleder Takahiko Masuda, en psykologprofessor ved University of Alberta. "Østasierne synes at have et mere holistisk mønster af opmærksomhed og opfatter folk i forhold til relationerne til andre."

Den japanske har endda en fælles sætning til denne type opfattelse: "kuuki wo yomu", som betyder "læsning af luften." Med andre ord skal du måle, hvordan det fulde miljø påvirker en bestemt situation, før du trækker en konklusion.

Den opfattede forskel i ansigtsudtryk har endda tappet ind i den trådløse alder, med et andet studie ledet af Masuda, der afslører emoticans, der bruges i e-mails, teksting og chat også adskiller sig fra østlige og vestlige lande. Japanske emoticans viste sig at formidle lykke og sorg med valget af tegn til øjne, mens amerikanerne ændrede retningen af munden. For eksempel indikerer (^^^) og (; _;) lykke og sorg for japansk, mens 🙂 og 🙁 blev brugt til de samme følelser af amerikanere.

MERE: Når kroppssprog går tilbage

"Vi synes det er ganske interessant … at en kultur, der har tendens til at maske sine følelser, som i Japan, ville fokusere på en persons øjne, når de bestemmer følelser," bemærker Masuda. "I USA, hvor åbenlyst følelser er ret almindelige, giver det mening at fokusere på munden, hvilket er den mest udtryksfulde egenskab på en persons ansigt."

Populært emne.