Risikobetonede virksomheder: De fleste kosmetiske produkter Angiver ikke gluten i ingredienslisten

Risikobetonede virksomheder: De fleste kosmetiske produkter Angiver ikke gluten i ingredienslisten
Risikobetonede virksomheder: De fleste kosmetiske produkter Angiver ikke gluten i ingredienslisten
Anonim
Thinkstock

At finde den bedste slags makeup til din hud er ingen cakewalk. Enhver kvinde kan fortælle dig det.

Men for dem, der lider af cøliaki-en autoimmun fordøjelsessygdom, der rammer mindst 3 millioner amerikanere-opgaven kan være endnu mere skræmmende og farlig.

Problemet er, at de fleste kosmetiske virksomheder ikke angiver, om deres formler indeholder gluten, ifølge en undersøgelse, der blev annonceret på American College of Gastroenterology's møde i D.C. denne uge. Og med cirka en ud af 100 mennesker, der lider af sygdommen (med op til 90 procent af dem ubevidst!), Er det bestemt et problem, der burde være up to mind.

MERE: Den mørke side af glutenfri mad

Forbavsende, nul af de top 10 kosmetiske virksomheder i undersøgelsen leverede glutenoplysninger om deres produkter - og kun to citerede detaljerede ingredienser overhovedet.

En fælles ingrediens, der er afledt af gluten, er E-vitamin, som ofte kommer fra hvedekilder. Men på etiketten vises det kun som E-vitamin, eller det er kemisk sammensatte navn, tocopherol.

Bindemidler i kosmetik (bruges til at hjælpe andre ingredienser sammen) kan afledes af hvede, byg eller havre, og hudblødgørende olier som hvedekimolie er også almindelige.

Som følge heraf kan cøliaki-patienter ubevidst udsætte deres hud for gluten, når de anvender deres makeup hver dag, potentielt forværrede sygdomssymptomer som mavesmerter og intestinale problemer.

Dr. Marie Borum, en af undersøgelsens forskere, siger, at en af hendes patienttilfælde først ledte til den nye forskning. En 28-årig kvinde med cøliaki, brugte hun en "naturlig" krops lotion, der ikke angav gluten som ingrediens, og oplevede udslæt og gastrointestinale problemer i resultatet. Hendes symptomer blev kun løst, da hun holdt op med at bruge lotionen helt.

MERE: Videnskaben om makeup

Spørgsmålet er, hvad skal lignende cøliaki lide? Er der nogen måde at omgå risikoen? Komplet gluten-undvigelse er den eneste kendte "behandling" for sygdommen, og det er jo ikke sikkert en realistisk løsning, der sikkert fortæller syge at undgå makeup for resten af deres liv.

MERE: Sådan snakkes du med din dok om fødevareallergier

For det første er glutenfrie mærker som AfterGlow Cosmetics og Juice Beauty helt sikkert gode muligheder. Ikke alene er de glutenfrie, men de er forestående om endda mulige spormængder-en vigtig forskel, da glutenallergier er molekylære og følsomme over for selv de mindste udløsere.

Forhåbentlig vil ledende kosmetiske virksomheder snart blive inspireret til at skabe glutenfrie alternativer, eller i det mindste give mere gennemsigtighed for cøliaki, der lider gennem vaskeri-lister over ingredienser. Fordi som altid er viden er magt, især når det kommer til dit helbred og trivsel.

MERE: Makeup Tips til din hud

Populært emne.