Vaner for et godt hår liv

Vaner for et godt hår liv
Vaner for et godt hår liv
Anonim

Tænk på alle de ting, vi går igennem for en god hårdag. Farvelampe shampooer og dybe balsam, blæserør og krøllejern, frizz busters og kemisk retting … listen fortsætter. Men for al børstning, vaskning, behandling og styling indser mange ikke, at nøglen til smukt sundt hår er en smukt sund livsstil.

De valg du laver kan påvirke dit hårs styrke, glans og fylde. Alopeci eller tyndere hår påvirker ikke kun mænd. Også vi kvinder er nogle gange udsat for aftagende tråde. Der er mange ting, der bidrager til hårtab, og mange af dem kan være ude af vores kontrol, herunder hormoner, medicin, miljø og genetik. Men hvad du spiser, hvor meget du sover og andre daglige beslutninger er vigtige for at holde top-notch tresses.

Søvn:Det betyder virkelig noget, hvor meget søvn du får. Dit hår er finjusteret til ændringer i din krop, og det ved, hvornår du har skimping på dine z'er! Ideelt set stræbe efter seks og en halv til otte timer om natten. Mens du sover, har dit hår tid til at reparere sig selv fra skaderne fra vind, sol og dit troværdige strygejern.

Dyrke motion: Vi ved alle, at det regelmæssigt udøve er godt for os og får os til at føle sig bedre inde og ude, ikke? Men vidste du, at mens du hjælper din krop ved at træne, hjælper du også dit hår? Motion øger omsætning, herunder til dine hårsække. Bedre blodgennemstrømning betyder mere ilt og næringsstoffer når din hovedbund og hårsække.

Rygning:Ud over alle de skader, det gør for dine organer, kan rygning skade dit hår. Nikotin komprimerer blodkar, hvilket igen kan ødelægge helbredet af dine hårsække. Tilbring meget tid omkring rygere? Secondhand røg er også dårlige nyheder. (Plus du bliver nødt til at vaske mere for at få det til at lugte ud.)

Kost: Vi ved, at frugter, grøntsager, fuldkorn, protein og mindre sukker holder vores inderside stærke. (Hvem ønsker ikke hjertebeskyttelse, stærke knogler, nedsat cancerrisiko og forbedrede humør?) Hvilke kvinder ofte ikke genkender, er at mange af de samme fødevarer er kendt for at hjælpe med at holde håret stærkt.

  • Jern: En almindelig årsag til udtynding af hår hos kvinder er anæmi, og hvis der er tilstrækkeligt kostbart jern, kan det bidrage til at kompensere for dette. Æg og mange mørke, grønne grønne planter er rige på jern. Æg hvid omelet med spinat, nogen?
  • Protein: Hold din håraksel stærk med protein, det er det magre udskæringer af kød, fisk eller sojaprotein.
  • Vitamin C: Alle beta-caroten næringsstoffer hjælper splittede ender. Fødevarer som søde kartofler, rød peberfrugter, græskar og squash er rige på disse antioxidanter.

Der er mange andre næringsstoffer, der også er vigtige for at opretholde hårets styrke, tykkelse og glans. Disse omfatter, men er ikke begrænset til, omega-3 fedtsyrer, zink og kobber og folat. Arbejd hver af disse ind i dine måltider og snacks med fødevarer som laks, nødder og mejeriprodukter. Hvert af disse positive valg vil hjælpe dig med at leve et sundere og mere livligt liv med et sundt og fuldt hårhår til at matche.

QUIZ:Er dit hår aldrende hurtigere end du er?

Populært emne.