Ønsker du en smuk hjerne? Spis flere af disse!

Ønsker du en smuk hjerne? Spis flere af disse!
Ønsker du en smuk hjerne? Spis flere af disse!
Anonim

De fleste kvinder gør, hvad de kan for at sikre smuk hud, hår og negle. Men intet kan sammenlignes med at tage sig af det organ, der styrer alle vores smukke træk - vores hjerne.

MERE: Brainspil, der forbedrer din sundhed

Shutterstock

En studie fra 2012 i tidsskriftet Annals of Neurology viste, at en måde at have en smukere hjerne på er at forbruge bær på regelmæssig basis. Denne undersøgelse viste, at kvinder, der indtog bær, viste mindre hurtig kognitiv forringelse, da de var i alderen. Faktisk fandt forskerne, at ændringer i kognitiv sundhed kunne forsinkes med mindst 2,5 år hos ældre, der forbruger større mængder bær.

Så hvorfor er bær en velsignelse for hjernens sundhed? Mens denne undersøgelse fokuserede på forbrug af blåbær og jordbær, var komponenten, der gjorde den store forskel i kognitiv sundhed, noget, som mange frugter og grøntsager har: flavanoider. Flavanoider er plantebaserede forbindelser, der kan spille en rolle i reduktion af inflammation samt forebyggelse og reparation af cellulær skade. De kan også hjælpe med at forbedre funktionen af vitamin C-et stort vitamin i skønhedsverdenen.

Men bær har ikke hjørnet markedet på flavonoider. Chokolade, æbler, rødvin, løg, persille, te og broccoli er blot nogle få af de andre fødevarer, der har rigelige mængder flavanoider. Derudover er enhver plantebaseret mad, der er gul, orange eller rød, sandsynligvis chockfull af disse fantastiske forbindelser.

MERE: Skønhedens fordele ved mørk chokolade

Berry-brain forskning er ikke den første undersøgelse for at finde ud af, at flavonoid-rige fødevarer hjælper med at gøre vores hjerner smukkere. En undersøgelse i 2012 i tidsskriftet for landbrugs- og fødevarekemi viste, at spise blåbær, bjørnebær og jordbær bidrog til forebyggelse af hukommelsestab og forebyggelse af andre hjernerelaterede ændringer. En studie fra 2012 i tidsskriftet Neurology viste, at det normale indtag af flavanoider reducerede mænds risiko for Parkinsons sygdom betydeligt. Endelig fandt forskerne i 2008, at forbruget af chokolade, vin og te-alle rige på flavonoider, hjalp med at forbedre den samlede hjerneytelse.

Fald i kognitiv tilbagegang, hukommelsestab og Parkinsons sygdom risiko samt overordnet forbedring af hjernens sundhed - alt fra noget så simpelt som at spise flavonoid-rige fødevarer. Hvilken nem og velsmagende måde at få din smukkeste hjerne til.

MERE: Hvordan motion øger hjernens sundhed

Populært emne.