Spice op din mad for at gøre op for manglende fedt

Spice op din mad for at gøre op for manglende fedt
Spice op din mad for at gøre op for manglende fedt
Anonim
Getty Images
Image
Image

Har du nogensinde fundet dig selv stående foran en købmandshalv, der overvejer kalorier og fedt over smag? Den fedtfrie versus den fedtfattige dressing, f.eks. Eller den fedtfattige creme creme i stedet for den fedtfattige, kalorierige "ægte" mulighed.

MERE: 8 Krydderier, der er bevist for at forbedre din sundhed

Sandheden er, at den rigtige løsning altid er et bedre valg end den reducerede mulighed. Det skyldes, at når producenter tager noget ud af et produkt (som fedt), erstatter de det ofte med to andre ting: masser af sukker og masser af ekstra behandling. Men hvad nu hvis du ikke vil have den kemiske sminke af den reducerede version, men også gerne undgå alt den fede version af den rigtige version? Indtast krydderierne!

En smuk plade består ikke kun af farverige frugter og grøntsager, fuldkorn og magre proteiner, men har også et lidt spicy spark og personlighed til det også. En undersøgelse præsenteret i juli 2013 på Institut for Food Technologists årlige møde og Food Expo viste at blot at tilføje en lille mængde krydderurter og krydderier til en fedtfattig skål kunne skabe et måltid lige så appetitvækkende som fedtfrit parabol, samtidig med at det samlede kalorieindtag reduceres.

I den store verden med krydderier er der en smag og intensitet for alle - og du behøver ikke at være en topchef til at tilføje noget pizzazz til din tallerken. Købmandsforretninger, sundhedsfødevarebutikker og endda online urtebutikker tilbyder et bredt udvalg af tørrede krydderurter og krydderier samt friske urter og færdige blandinger året rundt. Dette giver dig mulighed for nemt at omdanne din mad fra intetsigende til smuk til at skabe endeløse gane muligheder. For eksempel kan du slå et almindeligt stykke blomkål ind i en lille guldkugle det er fyldt med smag ved at tilsætte krydderier som chili pulver, spidskommen, gurkemeje, garam masala og en smule cayenne peber. Hvad er inkluderet i disse krydderier? Masser af fordele, der spænder fra lette smerter fra leddegigt til at mindske risikoen for visse kræftformer. Hvad er ikke inkluderet? Fedt og kalorier du ville have bidraget til dit måltid ved at sautéing i potentielt usund olie.

KOLONNE: 5 måder at lave grill på

Krydderier kan også være yderst alsidige. Hvis du er i humør for kinesisk mad, kombinere stjerneanis, Sichuan peber, nelliker, ingefær og citrongræs til en lækker fem-kryddersammensætning. Hvis du er på udkig efter en romantisk aften med et italiensk måltid, sæson din skål med basilikum, oregano, timian, rosmarin, hvidløg og tørret rød peber. Du kan endda transportere til Caribien ved at kombinere fedter, muskatnødder, kanel, hvidløg, allspice og chili i en tør gnide.

Endelig er krydderier nøgle når det kommer til at spise smukt. Det er fordi de er fyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter, som kan hjælpe med at bremse aldringsprocessen. C-vitamin kan for eksempel bidrage til at reducere rynkeproduktionshastigheden, mens E-vitamin kan bidrage til at øge immunfunktionen. Krydderier kan også medvirke til at holde leddene smukke også: Curcumin, den aktive ingrediens i rød krydret gurkemeje har for eksempel antiinflammatoriske fordele, der kan hjælpe med ledsmerter.

Næste gang du vil reducere fedt i din kost, skal du vælge et krydderi, der giver smukke fordele både ind og ud.

KOLONNE: Vitaminer og krydderier, der beskytter dig mod solen

Jasmine El Nabli bidrog til denne artikel.

Populært emne.