Hvorfor latter er den bedste medicin

Hvorfor latter er den bedste medicin
Hvorfor latter er den bedste medicin
Anonim

Latter er en dristig erklæring om lykke. Vi er alle bekendt med dets smitsomme virkning, og forsøg på at kvælde det resulterer ofte i ukontrollable fnise. Professionelle komikere hævder, at der er humor i næsten enhver situation, givet nok tid. Vi ved alle, at griner føles godt, men hvilken indvirkning har det på vores daglige trivsel? Lad os henvende os til forskningen for at finde ud af. Forskellige studier tyder på, at latter forøger kvaliteten af romantiske forhold. Et eksperiment fandt ud af, at par, der blev instrueret til at minde om lejligheder, hvor de grinede sammen, rapporterede at være mere tilfredse med deres forhold sammenlignet med par, der huskede gange, da de lo adskilt fra hinanden eller gange, da de delte positive (men ikke sjove) oplevelser1. QUIZ: Hvad slags sjov er du? Interessant nok var de lejligheder, hvorpå par grinede sammen ikke altid positive. Dette tyder på, at evnen til at grine om neutrale eller endda negative oplevelser sammen øger relationen tilfredshed, hvilket er meget relateret til at føle sig glad.Hvordan kan du gøre dette arbejde til dit forhold? Næste gang du og dine betydelige andre er fanget i trafik eller spis på en middelmådig restaurant, hjælper hinanden med at finde humor i situationen. Hver gang du gør dette, skaber du endnu en hukommelse, for at begge parter kan huske. MERE: Hvordan humor gør dig BeautifulResearch indikerer også, at latter er stærk nok til at forbedre vores fysiske sundhed. Et nylig eksperiment fandt, at mødre, der så og skratte på en Charlie Chaplin-film, "Modern Times,"Havde højere niveauer af melatonin i modermælken, hvilket hjalp med at reducere allergiske reaktioner og fremmer bedre søvn i deres spædbørn. En anden gruppe af mødre, der så på en video om vejrinformation, oplevede ikke denne ændring2. Et andet eksperiment viste, at kvinder, der så på en humoristisk film, rapporterede lavere stressniveauer og oplevede større immunsystemfunktionalitet i forhold til en kontrolgruppe, der så på en turismevideo3. Endelig har griner været forbundet med nedsat niveau af prorenin i blodet, som er involveret i udbrud af diabetiske komplikationer4. Latter må ikke være bedst medicin, men det ser ud til at have en legitim medicinsk værdi. QUIZ: Føler du dig glad? Har du brug for at grine oftere? At have et stort ansvar kan få livet til at virke dyster og kedeligt. Det har været måneder siden jeg har haft en god chuckle at betale regninger eller tage ud af skraldet! Her er et par tips om, hvordan man holder grinerne kommet midt i livets daglige livskvalitet:

  • Stand-up. Denne kunstform har underholdt masserne i årtier. Vælg en komiker, der er relatabel og ikke stødende for dig. Jerry Seinfeld og Bill Cosby, to all-time greats, har rene handlinger og er virkelig sjove. Lyt til deres albums eller søg efter dem på YouTube. Hvis du er heldig, kan du endda fange dem på turné.
  • Omgiv dig med sjove mennesker. Bestem, om du sædvanligvis bruger tid sammen med andre, der har tendens til at snakke om dystre sager. Der er tid og sted til sådanne diskussioner, men oftere end ikke, hænge ud med en ven eller et familiemedlem, der holder tingene lette og får dig til at grine.
  • Nyd dig selv. Overvej dette kloge ordsprog: "Salige er vi, der ler på os selv, for vi vil aldrig ophøre med at blive underholdt." Som vi modner, er det let at tage livet alt for alvorligt. Når du har et øjeblik alene, skal du være vant til at grine højt. Vær ikke genert; ingen kan høre dig! Tænk på noget morsomt, du så eller hørte tidligere på dagen, eller forestil dig en scene fra din yndlings komiske film. Hvad end det kræver at få dig til at grine, gør det! Du vil være glad for at du tog en pause fra dine sædvanlige bekymringer.

MERE: Tips til lykke Folk afviser ofte latter som en ungdommelig tendens, der blæser med tiden. Jeg er helt uenig med denne antagelse. At have en god latter er ikke bare en lejlighedsvis behagelig oplevelse - det kan blive en livsstil og bør have høj prioritet på en given dag. Selvfølgelig har humor en stærk og unik evne til at overskygge stort set alle andre følelser, selv når vi føler bange eller trist. Uanset om du anser dig selv "sjov", fokuserer du på at finde måder at grine hjerteligt og ofte på. Du kan opleve, at latter og lykke er et naturligt par. KOLONNE: Humor er attraktiv

Populært emne.