4-Step Cure for Know-It-Alls

4-Step Cure for Know-It-Alls
4-Step Cure for Know-It-Alls
Anonim

Da du var i skole, havde du sandsynligvis en know-it-all i klasseværelset. Denne person kom ikke til klassen for at lære; han kom for at vise, hvor meget han allerede vidste. Selv når han tydeligvis ikke var bekendt med et bestemt emne, talte han sikkert som om han havde en avanceret grad på emnet. Hvilken dristighed! Hvordan tør folk gå i klasseværelser og antage, at de allerede ved alt! Dette kan måske stikke lidt, men her går: hver af os er en know-it-all. Hvad jeg mener med det er, at vi konstant gør antagelser1. Du kan muligvis ikke indse dette, men når du ikke ved noget om en person eller situation, forsøger din hjerne at udfylde det tomme. Vi opdager automatisk og ubevidst en tro for at løse vores følelse af usikkerhed2. Hver gang vi taler med nogen, går i arbejde eller kommer hjem fra købmanden, er vi fulde af antagelser. For eksempel kan en pålidelig kilde fortælle os, at en kommende middagsselskab bliver sløv. Det meste af tiden vil vi hurtigt og ubevidst beslutte, at aftensfestet vilje bar os uden at vide hvem der skal være der eller endda hvor det foregår! Vi er ubehagelige uden at kende den fulde sandhed, så det er nemmere at blot udfylde dette hul i vores viden med en antagelse. Fra det ene lille stykke information beslutter vi, om vi vil deltage i festen, som om vi allerede havde lært alt om det. Det kan komme i vejen for at føre et godt liv. FORSKNING: Undervurderer People's Blue MoodsIn other I den syvende himmel artikler, jeg har diskuteret vigtigheden af ikke at tage ting personligt og tale med medfølende ærlighed. Disse er udfordrende ting at gøre, men de er lettere at arbejde på, hvis du ikke gør antagelser. For eksempel kan du måske ikke komme sammen med nogle kolleger. I dette tilfælde er det let at antage, at disse kolleger spredte rygter om dig. Du kan måske tage denne hypotetiske sladder personligt (uden at vide, om det rent faktisk sker), og måske endda sige et par ubehagelige ting om dem. Pludselig lider alle, alt sammen fordi du har taget en antagelse. Som du kan forestille dig, kan denne slags ting få stor indflydelse på dine forhold. Forbindelser bliver vanskelige, når vi antager, at den anden person er en tankelæser. Det er de ikke. Men det er det, vi synes at tænke! Hvis en romantisk partner glemmer at afhente vores yogurt yoghurtmærke, er det let at overtale, "hvordan kunne han gøre det? Han burde vide! "Men hvis du ikke har udtrykt dit ønske om denne særlige yoghurt klart gætte hvad? Du antager, at denne person ved præcis, hvad du vil have. Dette er ikke rimeligt for ham eller for dig! Sådan stopper du med at gøre antagelser:

  1. At indse, at dette er en stærk vane, som vi alle har. Det vil ikke gå væk straks - viljen til at ændre er en god start.
  2. Bemærk hver gang du tager en antagelse (hint: dette sker mange gange hver dag). Når du bliver mere opmærksom på dine øjeblikkelige vurderinger og overbevisninger, bliver de lettere at kontrollere og er mindre tilbøjelige til at forårsage unødig lidelse.
  3. Fokus på at gøre en sund antagelse: der er altid flere oplysninger at lære. At acceptere denne sandhed hjælper dig med at være åbenhørt, komme sammen med andre mennesker og gøre færre forudsætninger.
  4. Stil flere spørgsmål! Dette kan synes indlysende, men det er den mest effektive måde at forhindre unøjagtige antagelser på. Du kan blive overrasket over, hvordan villige mennesker skal forklare sig selv, hvis du bare spørger dem direkte.

Når vi holder op med antagelser, forbedrer kommunikationen i vores relationer dramatisk - vi bliver mere medfølende ærlige, og vi er mindre tilbøjelige til at tage ting personligt. Pludselig ser vi nødvendigheden af at være meget klar med det, vi ønsker, og hvordan vi ønsker at blive behandlet. Vi stopper med at antage, at alle ser livet som vi gør. QUIZ: Hvordan er dit selvværd? Husk: Det er okay at ikke vide alt. Hvis livet er et klasseværelse, hvorfor være det ved alt? Hvorfor operere på antagelser, der ikke engang er sande? Hav modet til at stoppe med at antage og begynde at spørge; dette vil hjælpe dig med at undgå en masse unødvendige lidelser. Lær så meget som du kan og leve i overensstemmelse hermed. Du vil opdage, at dette er langt mere befordrende for at leve et godt og fredeligt liv.1Ruiz, Don M. (1997). De fire aftaler. San Rafael, CA: Amber-Allen Publishing.2Bargh, J. A., & Chartrand, T. L. (1999). Den ubærbare automatik af at være. Amerikansk psykolog, 54, 462-479.

Populært emne.